Midterrabat skal få Oddervej til at glide

Tirsdag blev der lagt en midterrabat på Oddervej i det nyeste forsøg på at komme de trafikale problemer syd for Aarhus til livs. Foto: Tobias H. Niebuhr


Midterrabat skal få Oddervej til at glide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag blev de første betonklodser til en midterrabat lagt på Oddervej ved Ringvej Syd. Forsøget løber frem til oktober og betyder en genåbning af Sandmosevej i næste uge.

Den trafikale situation på Oddervej mellem Ringvej Syd og Sandmosevej har været en føljeton af frustrationer og betænkeligheder fra flere fronter gennem mere end et halvt år med lukningen af Sandmosevej som den helt store hovedpine for områdets beboere.

Tirsdag morgen blev et nyt forsøg så sat i værk, da man fra kommunens side har valgt at opsætte en midterrabat i beton, som skal løbe på Oddervej fra Ringvej Syd og hen til Højbjerg Maskinfabrik. Derfra bliver der tegnet en linje, så der en kilometer syd på til Hørretvej bliver to spor i retningen mod Aarhus.

»Det betyder, at der kommer en lang venstresvingsbane hen mod Ringvej Syd, som kan fjerne den flaskehals som trafikanter mod Aarhus mærker om morgenen,« lyder det fra Klaus Pedersen, der er chef i Center for Byens Anvendelse.

Med betonrabatten bliver Sandmosevej igen åbnet ud mod Oddervej for alle trafikanter i den nordgående vejbane - højre ind og højre ud. Samtidigt bliver Brunbakkevejs tilslutning til Oddervej lukket. Det sker i slutningen af næste uge, vurderer Klaus Pedersen.

Forsøget blev på trods af kritik fra Venstre godkendt af byrådet i midten af juni, og tirsdag blev forsøget, der løber frem til oktober, sat i gang.

I løbet af tiden frem til oktober skal det analyseres, hvordan de nye tiltag fungerer. En af de ting, man skal se på, er hvordan det fungerer for de trafikanter, som drejer ud fra Sandmosevej og som skal direkte over i venstresvingsbanen til Ringvej Syd.

»Det kan blive et problem, og det er blandt andet det, vi skal kigge på de næste måneder. Vi overvåger med video og droner, så vi kan komme med den bedst mulige løsning på de trafikale problemer på Oddervej,« siger Klaus Pedersen.

Midterrabat skal få Oddervej til at glide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce