Annonce
Aarhus

27-årig mor stukket ned foran vuggestue: Pædagogerne reddede hendes liv

<p>Det var på parkeringspladsen foran Vuggestuen Bjørnbaksvej i Viby ved Aarhus, at en ung mor blev overfaldet og stukket med kniv af sin eks-kæreste.</p>

Medarbejderne optrådte flot og professionelt, og deres førstehjælp på stedet var af afgørende betydning, lyder det fra dagtilbudsleder efter knivoverfaldet foran en århusiansk vuggestue onsdag.

Hvis ikke ledere og pædagoger i institutionerne på Bjørnbaksvej i Viby ved Aarhus havde handlet resolut og givet førstehjælp til den mor, der onsdag eftermiddag blev overfaldet og stukket med kniv af sin eks-kæreste, kunne den 27-årige mor være død på stedet.

Annonce
<p>Dette brev blev onsdag sendt ud til alle forældre til børn i de to berørte institutioner i Viby, hvor en far stak sin eks-kæreste ned. </p>

Det vurderer dagtilbudsleder i Viby, Connie Sørensen.

Hun er chef for fire daginstitutioner i området, blandt dem vuggestuen på Bjørnbaksvej, hvor det pågældende forældrepars to-årige søn går.

»Jeg vil gerne rose personalet for den indsats, de ydede på stedet. Det er så professionelt og så flot. Uden deres indsats kunne det være gået meget værre« siger hun.

Onsdag først på eftermiddagen hentede en mor sin to-årige søn i vuggestuen Bjørnbaksvej i Viby. Da mor og barn kom ud på parkeringspladsen, stod drengens far og moderens tidligere samlever og ventede på dem. Han overfaldt moderen og sårede hende livsfarligt med knivstik, inden han stak af med sønnen.

Umiddelbart efter overfaldet ydede flere medarbejdere i institutionen førstehjælp til kvinden, samtidig med at deres kolleger sørgede for, at de andre børn blev holdt væk fra stedet.

Dagtilbudslederen vil ikke kommentere selve hændelsesforløbet eller det konkrete forældrepars situation.

»Vores opgave har været at tage vare på børn, personale og forældre, og jeg vil gerne rose de medarbejdere og ledere for det arbejde. Det er meget professionelt grebet an,« siger Connie Sørensen.

Vuggestuens ledelse sendte onsdag en besked til alle forældre til børn i Vuggestuen Bjørnbaksvej og i Østerbo Vuggestue og Børnehave, som ligger lige over for. Her orienterede de om den tragiske hændelse.

»Vi er alle meget påvirkede af situationen, da det var meget kritisk. Vi har passet på jeres børn. De har været samlet på to stuer og derefter på den store legeplads,« skriver vuggestueleder Gunhild Bjarnason.

Overfaldet skete på parkeringspladsen mellem de to institutioner, og torsdag er både børnehave og vuggestuer åbne helt som normalt.

»Der er en anderledes stemning i dag, men alle har grebet det meget professionelt an. Vi forsøger at køre så normal drift som muligt og give børnene den hverdag, som de er vant til.«

»Vi har ikke kunnet konstatere, om nogle børn har set episoden. Nogen børnehavebørn har formentligt set og hørt udrykning, og andre har måske nået at se, at der var blod på parkeringspladsen. Derfor kan det jo være, at de snakker om det. I børnehaven fortalte de i går (onsdag, red.), at der var en dame, der var kommet til skade, og at hun derfor var blevet hentet af en ambulance«, fortæller Connie Sørensen.

Hun tilføjer, at der torsdag er ekstra bemanding i de to institutioner, så de berørte medarbejdere kan modtage krisehjælp.

Hverken børn eller pædagoger var på noget tidspunkt i fare.

Gerningsmanden blev pågrebet og anholdt kort efter overfaldet, og den to-årige dreng er nu anbragt hos noget familie.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce