Annonce
Sport

27-årige amerikansk bokser dør efter knockout

Jon Durr/Ritzau Scanpix
Den amerikanske bokser Patrick Day er død efter skader fra et voldsomt knockout i en kamp i weekenden.

Den 27-årige amerikanske bokser Patrick Day er onsdag død efter et voldsomt knockout i weekenden.

Lørdag aften blev Day slået ud i tiende runde i en boksekamp i Wintrust Arena i Chicago, USA, mod den tidligere olympiske bokser Charles Conwell.

Knockoutet var så voldsomt, at Day efterfølgende blev erklæret hjerneskadet og endte i koma. Trods en operation i hjernen stod Days liv ikke til at rede.

Det oplyser Days promoter, Lou DiBella, i en pressemeddelelse, skriver nyhedsbureauet AFP.

- På vegne af Patrick Days familie og pårørende takker vi for de bønner, den støtte og den kærlighed, der er blevet vist over for Pat.

Comwell havde sendt Day i gulvet i både fjerde og ottende runde, inden kampen blev afbrudt, da Day blev knockoutet i tiende runde.

Day er den tredje bokser, der dør af sine skader fra bokseringen i år.

Den argentinske bokser Hugo Santillan døde i juli efter en kamp i Argentina. Bare to dage før døde russiske Maxim Dadashev af skader i hjernen efter en kamp i USA.

DiBella håber, at Days dødsfald kan være med til at indføre strengere regler i amerikansk boksning.

- Det bliver meget svært at retfærdiggøre faren ved boksning. Det her kræver handling, siger DiBella, der dog ikke har svarene på, hvad der kan gøres.

Day vandt 17 ud af sine 22 kampe som professionel. I juni i år lå Day rangeret i top-10 i sin vægtklasse hos de to bokseforbund IBF og WBC.

På Twitter har Days modstander i weekenden, Charles Conwell, udtrykt sin sorg over den tragiske hændelse.

- Det var aldrig min hensigt, at dette skulle ske for dig, skriver Conwell blandt andet i et længere indlæg.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce