Han tager cyklen til stadion fredag aften

Jakob Michelsen. Arkivfoto: Scanpix


Han tager cyklen til stadion fredag aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Michelsen står i spidsen for Sønderjyske i Superligaen, når de møder AGF på Ceres Park. Selvom Sønderjyske har fået en fin sæsonstart, mener Michelsen, at hjemmeholdet er favorit.

Han er godt nok født og opvokset i Tønder, Jacob Michelsen, men har i mange år gået for at være århusianer.

Fordi, han bor i Viby, 500 meter fra Ceres Park, og har gjort det i mange år, ti år faktisk, og fordi, han har en fortid som cheftræner for Skovbakkens førstehold på både herre -og kvindesiden.

Så han er fra Aarhus, er han.

Siden Michelsen forlod Skovbakken har den 34-årige fodboldtræner også været omkring Hobro og Skive - med hvem, han spillede tre gange uafgjort mod AGF sidste sæson - samt det tanzanianske landshold, og han har gjort det godt, for fredag »vender han tilbage« til Aarhus - iført titlen superligatræner - i spidsen for Sønderjyske, der møder AGF i niende spillerunde.

Han tager i øvrigt cyklen til kampen. Hvis det ikke regner.

Jacob Michelsen - der med et glimt i øjet er blevet kaldt »Mini Mourinho« - har indtil videre taget Superligaen med storm, og er trods sin manglende erfaring på højeste niveau, gået til opgaven med krum hals, hvorfor Sønderjyske kommer til Ceres Park med tolv point i bæltet og en aktuel fjerdeplads i bæltet.

Der er dog ikke frygteligt meget »Mourinho« over Michelsen, da han efter torsdagens formiddagstræning i Haderslev bliver spurgt til, hvorfor Sønderjyske napper alle tre point med hjem fra Aarhus?

»Det er heller ikke sikkert, vi gør det. Jeg forventer en meget tæt affære mellem to hold, der begge har fået en fin sæsonstart. AGF er i min verden favoritter, det skal de være mod Sønderjyske, men går vi til opgøret med tilpas ydmyghed og den nødvendige list, kan det lige så godt gå vores vej. Det bliver en kamp, der vil blive afgjort på de små marginaler. Sådan er det i Superligaen. Der er to steder, hvor du skal være meget heldig for at få noget med hjem fra, og det er hos FC Midtjylland og FC København. Alle andre steder kan du sagtens få point med hjem fra. Vi vil gøre alt for at vinde i Aarhus, men det er et svært sted at spille, fordi de får en flot opbakning fra publikum, der altid lægger et tungt pres på dommerne. Men lad os nu se.«

I har vundet fire og tabt fire, og har fået lige mange point ude som hjemme. Er det ligegyldigt for Jer, om I spiller ude eller hjemme?

»Sidste sæson var Sønderjyske bedre ude end hjemme, og lige nu går det så lige op. Det er nok tilfældigt, for det går op og ned i fodbold, men som udgangspunkt, og med den måde, vi spiller på, er vi nok ret ligeglade med, om vi møder et hold ude eller hjemme. Det gør ikke den store forskel, fordi vi altid bestræber os på at tage udgangspunkt i vores eget spil og vores egne styrker.«

I ligger nummer fire, og har kun tabt til stærke modstandere (FCK, FCM, Brøndby og Randers FC, red.). Ser I Jer selv som et tophold her og nu?

»Nej, det gør vi ikke. Vi har haft bolden en del i mange af kampene og har skabt relativt mange chancer. Så rent statistisk er det gået godt indtil videre. Men vi er også bevidste om, at vi ikke ligefrem er den klub i rækken, der opererer med det største budget, og derfor handler det først og fremmest om overlevelse for os. Skal vi spille op til vores budget, så kommer vi lige akkurat til at klare frisag. Sådan er fodbold i dag. Pengepungen bestemmer langt hen ad vejen, så helt nøgternt, vil vi være glade, hvis vi ender på en 11. plads til maj og dermed undgår den direkte nedrykning. Det betyder ikke, at vi ikke stræber efter at komme højere op i tabellen. Det gør vi selvfølgelig.«

Hvordan har du oplevet AGFs tilbagevenden til Superligaen?

»Jeg synes, de ser gode ud. Men det er også dygtige folk, der står i spidsen for klubben. Trupsammensætningen ser virkelig spændende ud, og på ledelsesgangen har man klogeligt underspillet egne evner og udvist stor ydmyghed. Og det har smittet af på spillerne. Der er ikke det samme pres på, som man fornemmede, der var i 1. division, hvor man godt kan tillade sig at sige, at holdet underpræsterede, selvom det blev til oprykning. Så der er noget mentalt, der har ændret sig hos spillerne. Det er tydeligt at se. Det er jo et helt andet hold og en helt anden tilgang, de har til kampene nu. De har været et friskt pust.«

Hvem ender øverst i tabellen af AGF og Sønderjyske?

»Det tror jeg, at AGF gør. Og det siger jeg igen, fordi de har det største budget at arbejde med og dermed de bedste forudsætninger. Dermed ikke sagt, at vi ikke vil alt, hvad der står i vores magt for at ende over AGF. Som jeg ser Superligaen, er der to hold, der skiller sig ud i toppen, og en to-tre hold, der kommer til at slås om det i bunden. Resten er meget lige, og der er ikke stor forskel niveaumæssigt på nummer tre og nummer ni. Det vil være en fornøjelse, hvis vi ikke er blandt de to-tre nederste, når vi når til maj. Jeg tror, at AGF ender højere oppe.«

Hvordan har det været at tage skridtet op som superliga-træner?

»Jeg synes sgu ikke, der er den store forskel. Fodbold er fodbold, og dagligdagen er stort set den samme, som den var i Skive. I 1. division træner man jo lige så meget som i Superligaen, og det handler jo om det samme: At få fællesskabet til at blomstre, at være tæt på spillertruppen, så man kan få to plus to til at give fem, og dermed opnå flere point end materialet egentligt berettiger til. I Skive opererede vi også med det laveste budget i rækken. Nu er det bare dygtigere fodboldspillere, jeg er omgivet af i Sønderjyske.«

Så der er ikke noget, der har overrasket dig?

»Nej, det synes jeg ikke. Interessen er jo generelt bare større her i Superligaen. Mod seks TV-kampe i Skive har vi nu 33. Og der er flere journalister til kampene. Men det vidste jeg godt. Der er ikke grund til at være benovet over pludselig at stå og træne superligaspillere. Jeg har hørt, at jeg mangler erfaring, men så længe man tror på sig selv og er klar på at arbejde hårdt, kan man jo ikke gøre andet. Og indtil videre er det gået ok.«

Nu er du jo »århusianer«: Drømmer du om en dag at blive cheftræner i AGF?

»Nu er decideret karriereplanlægning noget man skal passe på med som fodboldtræner. Jeg er i Sønderjyske nu, og jeg vil gøre alt for at lykkes i det her job. Og det koncentrerer jeg mig om. At gøre mig tanker om, hvad der eventuelt skal bagefter, kan jeg ikke bruge til så meget lige nu.«

Han tager cyklen til stadion fredag aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.