Farvel til et stykke Hadsten-historie

Hadsten Centret og i baggrunden den tidligere Hadsten Bank nu Vestjysk Bank er blot to af de mange bygninger, som Mågevejens Murer- og Tømrerfirma opførte. Foto: Hanne Bliksted


Farvel til et stykke Hadsten-historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Sørensen startede Mågevejens Murer- og Tømrerforretning som 24-årig.

Rækken af byggerier i Hadsten, som Mågevejens Murer- og Tømrerforretning har stået bag, er lang. Faktisk er det svært at gå rundt i byen uden at passere et af byggerierne.

Men efter konkursen for et par uger siden er Mågevejens Murer- og Tømrerforretning eller MMT A/S, som det hed de sidste år, historie.

Efter Jørn Sørensen solgte Mågevejens Murer- og Tømrerforretning i 2007 og blev købt helt ud af firmaet i 2010, har han kun været ind over som konsulent.

Alligevel har han de seneste uger fået mange positive tilkendegivelser om firmaet.

»Jeg har fået mange skulderklap de seneste uger. De tæller mere end alt det negative snak, som følger med efter sådan en konkurs, men lige i farten gør det ondt, når man står der,« siger han.

Han var forbi ved firmaet, da konkursen blev kendt om formiddagen onsdag 26. august, og stemningen var på nulpunktet.

»Mange af folkene stod og hang med hovedet. Jeg sagde til dem, at det havde de ikke grund til, for om et par dage var de videre. Og de fleste har fået nyt job, og det er jeg glad for. Mine medarbejdere har altid været trofaste, og så er det ærgerligt når det går sådan,« siger han om de hektiske dage hvor hans livsværk og en af områdets store arbejdspladser krakelerede og nu 'kun' er et stykke lokalhistorie.

Jørn Sørensen fyldte 70 år tidligere på året. Han voksede op på Holkjærgaard uden for Hadsten og startede sit voksenliv ved landbruget. Som 20-årig gik han i lære som murer for at prøve noget andet, som han siger.

Som nyudlært arbejdede han som murersvend i to måneder, hvorefter han i 1969 som 24-årig startede for sig selv med en arbejdsmand som eneste medarbejder. Da han senere giftede sig med Rita, kom hun også med i firmaet og stod for regnskaberne.

Starten af 1970'erne var en travl tid for mange håndværkere, og det var svært at få fat på en tømrer, men det lykkedes Jørn Sørensen at ansætte en i 1972.

»Der kom en tømrer forbi, og så fandt vi ud af det,« fortæller han om, hvordan murerfirmaet blev til både murer og tømrerforretning.

Firmaet voksede stille og roligt og var med på mange store byggepladser i Østjylland, men som regel dog højst tre kvarters kørsel fra Hadsten. Blandt opgaverne var første del af Skejby Sygehus, hvor det overraskede, at arbejdet gik til et firma fra Hadsten. Men folkene fra Mågevejen viste deres værd og arbejdede næsten konstant på hospitalet frem til 2007.

Hele tre kirker blev det også til, nemlig Skelagerkirken i Risskov, Skjoldhøj Kirke i Tilst, Pinsekirken i Hasle og meget andet.

Da det blev tid for Jørn Sørensen at tænke på den tredje alder, havde det længe stået klart, at parrets to børn ikke ønskede at føre firmaet videre.

Så Jørn Sørensen solgte i 2007 til Torben Balmer og Lars Lyngholm. Og selv om firmaet nu er historie, så fortryder han ikke, at han solgte det.

»Når man har taget den beslutning, så er man videre,« som han siger.

Han er stadig aktiv i erhvervslivet, blandt andet ejer han via selskabet MMT Holding A/S en del ejendomme.

MMT A/S har boet til leje i Jørn Sørensens lokaler på Mågevej, hvor der i mange år var hektisk aktivitet.

Optimist som han er, er han overbevist om, at bygningerne ikke vil stå tomme længe.

»Min anden bygning på Mågevej, hvor Metalmøller var, stod også tom. Den blev hurtigt fyldt op med blandt andet netbutik, garager til veteranbiler og depotudlejning, så der skal nok komme noget i MMT-bygningen.

»Kan det ikke bruges til det ene, så kan det bruges til noget andet,« lyder salutten fra Jørn Sørensen, da han forlader redaktion som altid iført sine træsko og kasket.

Farvel til et stykke Hadsten-historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce