Annonce
112

271 år gamle lysestager blev stjålet fra kirke: Nu er 35-årig anholdt

Stagerne kan her ses på deres rette plads - alteret i Vor Frue Kirke midt i Aarhus. Privatfoto
En 35-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at stå bag tyveriet af to store lysestager fra Vor Frue Kirke.

AARHUS: 18. oktober blev der stjålet to alterstager fra Vor Frue Kirke i Aarhus, og natten til onsdag anholdt Østjyllands Politi så den formodede gerningsmand.

Der er tale om en 35-årig mand, hvis identitet politiet har været rimeligt sikre på fra starten, og omkring klokken 1.35 lykkedes det så en patrulje at få fat på ham.

Stagerne vendte relativt hurtigt tilbage til kirken efter tyveriet.

Allerede 22. oktober kunne Vor Frue Kirke fortælle på Facebook, at stagerne var blevet leveret tilbage, og at de nu var blevet låst inde. Det viste sig, at gerningsmanden havde forsøgt at sælge stagerne, der er 271 år gamle, 30 kilo tunge og 75 centimeter høje, til en isenkræmmer. Isenkræmmeren kontaktede politiet kort efter, at han havde fået stagerne indleveret, og nu er både stager og den formodede gerningsmand altså bag lås og slå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce