Rådmand: Letbane løser ikke trafikkaos

Aarhus Letbane løfter sløret for, hvordan de kommende letbanetod skal se ud. Til stede, når designet præsenteres, er rådmand Kristian Würtz og regionsrådsformand Bent Hansen samt Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Aarhus Letbane.
Foto: Axel Schütt/Scanpix Denmark

Rådmand: Letbane løser ikke trafikkaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknikrådmand Kristian Würtz (S) erkender, at den kommende letbane ikke kan tage presset af det trafikkaos, som hersker i Aarhus i dag.

Letbanen er ofte udråbt som løsningen på det trafikkaos, som hersker i Aarhus midtby i dag. Men hverken 1. etape, der skal stå klar i 2017, eller en udbygning af letbanen på sigt vil have mærkbar positiv effekt på de bilkøer, som i dag tilstopper centrum i landets næststørste by.

Det siger teknikrådmand Kristian Würtz i et interview med Jyllands-Posten mandag.

»Aarhus er en stor by, og den bliver tilmed større. Når en by når en bestemt størrelse, vil der opstå en vis trængsel i myldretrafikken morgen og eftermiddag. Det skal vi afhjælpe, så godt vi kan, men vi kan ikke fjerne det,« siger Kristian Würtz til Jyllands-Posten.

Ifølge VVM-redegørelsen om letbanens etape 1, vil cirka 5.000 daglige biltrafikanter dagligt tage letbanen i stedet for bilen, når letbanens første etape ruller i 2017. S

Når endnu flere letbane-spor kommer til, vil endnu flere trafikanter køre på skinner i stedet for i bil. Problemet er, at den store vækst i Aarhus betyder, at omkring 20.000 flere biler kommer på vejene i Aarhus frem mod 2030, skriver Jyllands-Posten.

»Vi bliver flere, der skal bevæge os rundt, og samtidig bliver folk mere aktive og tager flere ture dagligt end for 10 og 20 år siden, så det vil formentlig blive sådan, at man har en fordel, hvis man sidder inde i letbanen. Og så kan man også læse avisen, mens man er på vej,« siger Kristian Würtz til avisen.

Rådmand: Letbane løser ikke trafikkaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce