Hammel Neurocenter får familiehus

Prins Henrik indvier sansehaver på Hammel Neurocenter.
Foto: Axel Schütt

Hammel Neurocenter får familiehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TrygFonden donerer 25,5 mio. kr. til familiehus, som står klar i 2018.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter har over flere år udvidet igen og igen, og nu er der igen byggeplaner for hospitalet, som behandler mennesker med akut hjerneskade efter sygdom eller ulykke.

Trygfonden har netop givet 25,5 mio. kr. til et familiehus, som skal fungere som hjemlig base for forældre og søskende til alvorligt syge børn, som ofte er indlagt i lang tid. Dermed får både de indlagte børn og deres familier bedre rammer under indlæggelsen.

Huset er på 600 kvadratmeter og får ti dobbeltværelser. Planen er at byggeriet starter næste år og skal stå klar i 2018. Regionsrådet i Region Midtjylland har netop godkendt planen og bevilliget en mio. kr. til forberedelse af byggeriet.

I TrygFonden ved man, at et familiehus kan gøre en forskel.

»Som familie er man i en yderst sårbar situation, når ens barn bliver alvorligt skadet. Det skal ikke være en ekstra belastning, at man bor langt væk fra Hammel. Vi håber, at huset kan samle familien og give ro og tryghed til at komme igennem behandlingsforløbet på den bedst mulige måde,« siger direktør i TrygFonden Gurli Martinussen.

Familiehuset skal være en oase for familier i krise.

»Vi er utrolig glade for, at TrygFonden støtter vores projekt. Det betyder rigtig meget, at vi kan tilbyde optimale forhold for familier i krise under en lang indlæggelse med genoptræning. I familiehuset kan vi give familierne en oase fra det kliniske hospitalsmiljø, så de får et sted, der understøtter familielivet på bedst mulig vis under indlæggelsen,« siger lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen fra Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Hammel Neurocenter er en del af.

Erfaringen fra TrygFondens Familiehus i Skejby er, at familiehuset fungerer som et pusterum for familierne, hvor også bedsteforældre kan være med og hjælpe med at passe de raske børn i familien, lave mad og vaske tøj.

Oplevelsen i Skejby er, at huset og mulighederne for samvær - også med de andre familier - er en stor støtte.

TrygFondens Familiehus Hammel placeres tæt på neurocentret, hvor en ældre utidsvarende villa med værelser til undervisere, rives ned for at give plads til byggeriet.

Hammel Neurocenter får familiehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce