Annonce
Østjylland

28-årig i fængsel - havde 200 gram kokain i sin lejlighed

Den 28-årige skal både i fængsel og kan se frem til en betinget udvisning. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen

Der venter en 28-årig skanderborgenser en fængselsstraf og en betinget udvisning, efter han fredag var for retten i Horsens.

SKANDERBORG: En 28-årig mand fra Skanderborg skal et år og tre måneder i fængsel, efter at politiet fandt blandt andet 200 gram kokain, tre vægte og 8.700 kroner i kontanter i hans lejlighed. Det besluttede retten i Horsens fredag.

Sagen har ellers sin begyndelse 7. maj 2017, hvor politiet altså fandt tingene i mandens lejlighed. De var der egentlig, fordi de havde fået en anmeldelse i forbindelse med at manden var blevet overfaldet af flere personer. Her fik den 28-årige lov til at forlade lejligheden for at tage på skadestuen, men vendte aldrig tilbage. Han dukkede først op 13. marts i år, hvor han blev arresteret og har siddet varetægtsfængslet siden.

- Manden blev idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel, hvor retten blandt andet lagde vægt på den betydelige mængde kokain, og derfor fandt, at der var tale om besiddelse med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer. Det betyder, at manden skal ind og afsone fængselsstraffen. Retten valgte derimod ikke at følge anklagemyndighedens påstand om ubetinget udvisning, men udviste i stedet manden betinget. Manden blev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen på grund af flugtrisiko, siger anklagerfuldmægtig Camilla Jørgensen om dommen.

Manden modtog dommen, men tog betænkningstid i forhold til afgørelsen om fortsat fængsling indtil afsoning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce