Annonce
Østjylland

28-årig i fængsel - havde 200 gram kokain i sin lejlighed

Den 28-årige skal både i fængsel og kan se frem til en betinget udvisning. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen

Der venter en 28-årig skanderborgenser en fængselsstraf og en betinget udvisning, efter han fredag var for retten i Horsens.

SKANDERBORG: En 28-årig mand fra Skanderborg skal et år og tre måneder i fængsel, efter at politiet fandt blandt andet 200 gram kokain, tre vægte og 8.700 kroner i kontanter i hans lejlighed. Det besluttede retten i Horsens fredag.

Sagen har ellers sin begyndelse 7. maj 2017, hvor politiet altså fandt tingene i mandens lejlighed. De var der egentlig, fordi de havde fået en anmeldelse i forbindelse med at manden var blevet overfaldet af flere personer. Her fik den 28-årige lov til at forlade lejligheden for at tage på skadestuen, men vendte aldrig tilbage. Han dukkede først op 13. marts i år, hvor han blev arresteret og har siddet varetægtsfængslet siden.

- Manden blev idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel, hvor retten blandt andet lagde vægt på den betydelige mængde kokain, og derfor fandt, at der var tale om besiddelse med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer. Det betyder, at manden skal ind og afsone fængselsstraffen. Retten valgte derimod ikke at følge anklagemyndighedens påstand om ubetinget udvisning, men udviste i stedet manden betinget. Manden blev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen på grund af flugtrisiko, siger anklagerfuldmægtig Camilla Jørgensen om dommen.

Manden modtog dommen, men tog betænkningstid i forhold til afgørelsen om fortsat fængsling indtil afsoning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Stormen aflyser færgeafgange: Samsøfærgen bliver i havn

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce