Annonce
Aarhus

29-årig kvinde franarret sin iPhone: Velkendt fremgangsmåde, siger politiet

Ved hjælp af en kendt fremgangsmåde lykkedes den en mand at franarre en 29-årig kvinde dennes iPhone. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

AARHUS: En 29-årig kvinde fra Aarhus troede i cirka et døgn, at hun havde solgt sin forholdsvis nye iPhone - i stedet viste det sig, at hun var blevet snydt for flere tusinde kroner ved hjælp af en fremgangsmåde, som ifølge Østjyllands Politi har været brugt flere gange.

Kvinden havde sat en nyere iPhone til salg via Den Blå Avis og blev kontaktet af en mand, som ville købe telefonen. De aftalte, at mandens bror skulle komme og hente den, og at betalingen skulle ske via en bankoverførsel, da hverken han eller broren havde mobilepay.

Kvinden mødtes med mandens ”bror” som aftalt. Han tastede lidt på sin telefon og fortalte, at han nu havde overført pengene til hende. I samme øjeblik fik kvinden en sms med Danske Bank som afsender, hvor der stod, at der var overført et beløb til hende, som ville være tilgængelig på hendes konto 24 timer senere.

Den 29-årige kvinde troede, at hun havde fået betalingen og overrakte iPhonen til manden, men da hun tjekkede kontoen mandag, kunne hun se, at pengene ikke var gået ind, og at hun var blevet snydt.

Østjyllands Politi har flere gange fået anmeldelser om samme fremgangsmåde, hvor en person får en vare og sender en falsk, men meget troværdig sms, til sælgeren med en bank som afsender.

Aflever aldrig en vare, før du har fået pengene og benyt gerne mobilepay eller kontanter. Tjek om sælgeren har fået anmeldelser af andre købere, og om han er NemId-valideret, som man kan blive det på Den Blå Avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce