Annonce
Aarhus

29-årig skal tage slagsmålene for Venstre

Lene Horsbøl bliver ny politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd.Foto: Flemming Krogh

Lene Horsbøl bliver politisk ordfører for Venstres nye byrådsgruppe og bliver dermed den, der særligt skal tage partiets kampe i byrådet.

AARHUS: Det bliver 29-årige Lene Horsbøl, der skal være Venstres Mutter Skrap og holde oppositionsfanen højt i byrådet de kommende fire år.

Venstres nyvalgte byrådsgruppe har konstitueret sig med Lene Horsbøl, der allerede har siddet i byrådet i fire år, som ny politisk ordfører.

På den post laver Venstre et generationsskifte, idet Lene Horsbøl afløser det mangeårige byrådsmedlem, Gert Bjerregaard.

- Lene er skarp, dygtigt og afbalanceret i sit arbejde. Hun er grundig, arbejdsom og har politisk tæft, hvilket er de helt rette egenskaber for en politisk ordfører i vores parti. Jeg er sikker på, at hun kan udfylde opgaven til fulde efter Gert Bjerregaard, der har leveret et rigtig flot stykke arbejde de sidste fire år, siger partiets leder og kommende rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Hans Skou fortsætter som formand for Venstres gruppe på seks byrådsmedlemmer.

Pladserne i byrådets forskellige udvalg har Venstre fordelt sådan, at Gert Bjerregaard bliver medlem af økonomiudvalget og af social- og beskæftigelsesudvalget. Derudover får han en post som medlem af Aarhus Havns bestyrelse.

Lene Horsbøl bliver medlem af økonomiudvalget og af kulturudvalget, mens Hans Skou får plads i kulturudvalget.

Af de to nyvalgte får Peter Sporleder sæde i kulturudvalget og i udvalget for sundhed og omsorg, mens Heidi Bank får plads i teknisk udvalg og i udvalget for sundhed og omsorg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Mange ansatte har forladt sundhedsenhed i Aarhus: Alvorligt påbud rammer efter en svær periode

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce