Annonce
112

137 km/t på Strandvejen: Vanvidsbilist kan vinke farvel til kørekortet

Bilisten nåede formentlig end ikke at smile til fotografen, men der var heller ikke noget at smile af - kørekortet er nemlig væk. Foto: Østjyllands Politi
Mandagens fangst hos Østjyllands Politi bød på både vanvidsbilist og masser af cyklister, der kørte mod ensretningen.
Annonce

AARHUS: En bilist kan nu vinke farvel til kørekortet efter at mandag blev målt til den vanvittige hastighed af 137 km/t på Strandvejen i Aarhus, hvor højeste tilladte hastighed ellers er 60 km/t. Den slags koster en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Politiet betegner bilister der kører med hastigheder der enten er dobbelt så stærkt som det tilladte hastighed for vanvidsbilister. Århus Stiftstidende har tidligere fortalt, at den slags tilfælde næsten blev femdoblet i 2019 i forhold til året før.

Opfordringen fra Østjyllands Politi efter mandagens fangst af vanvidsbilist lyder helt enkelt: "Løft nu foden fra speederen!"

Al indkørsel forbudt - men det glemte mindst 29 cyklister mandag. Foto: Google Maps
Annonce

Cyklister mod ensretningen

Udover bilister med tunge fødder, var politiet også i kontakt med en række cyklister, der enten var halvblinde eller bare havde for travlt til at orientere sig ordentlig i trafikken.

I øjeblikket kører kampagnen 'Brug 2 sek. mere' - en kampagne der opfordrer cyklister til tænke sig lidt mere om i trafikken og orientere sig. Alligevel resulterede en cyklistkontrol i går i Aarhus i 41 sigtelser. Alene de 29 af sigtelserne blev skrevet i Borggade på bare to timer - alle for kørsel mod ensretningen, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Kør nu efter reglerne og brug 2 sek. mere, så vi undgår alvorlig ulykker, lyder opfordringen endnu en gang fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce