Annonce
Aarhus

3.000 kvadratmeter med tovbane: Ny superlegeplads klar i Botanisk Have

Den nye, store legeplads ligger klos op og ned af parkeringspladsen ved Botanisk Have. Den indvies tirsdag. Foto: Teknik & Miljø
Børnene får en ny kæmpe legeplads side om side med Den Gamle By og Væksthusene. Tirsdag bliver den indviet.

AARHUS: En ny superlegeplads ser tirsdag dagens lys i Aarhus.

Der er tale om en legeplads af de større på ikke mindre end 3.000 kvadratmeter i hjertet af Aarhus i Botanisk Have - med de andre attraktioner, Den Gamle By og Væksthusene som nærmeste naboer.

På legepladsen kommer der blandt andet en svævebane, en karrusel og vandoplevelser, der skal gøre den nye legeplads til et besøg ud over det sædvanlige. Legepladsen bliver mere end et sted for familiens yngste medlemmer, hvor der også bliver mulighed for ophold og afslapning for de store og hele familien.

- Legepladsen skal skabe leg på tværs af familiegenerationer, og med placeringen i Botanisk Have har legepladsen potentiale til at blive et af Aarhus’ nye grønne samlingssteder, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Annonce

Tirsdag 24. september klokken 13.00 indvier Bünyamin Simsek legepladsen sammen med børn fra Samsøgades Skole og Møllevangsskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce