Annonce
Aarhus

3.200 pæle skal i jorden: Nu kan du høre lyden af nyt kæmpe-byggeri på Aarhus Ø

Lige nu er det et kæmpe hul i jorden, men nu er ramningen af pæle til Nicolinehus på Aarhus Ø i gang. Byggeriet med boliger og butikker ventes færdigt i 2022.Foto: Bricks A/S
Byggeriet af det store Nicolinehus på Aarhus Ø, der udover boliger også kommer til at rumme masser af indkøbsmuligheder, er officielt gået i gang. Den kommende tid skal der rammes 3.200 pæle i jorden til byggeriet, der forventes færdigt i 2022.
Annonce

AARHUS: Nu kommer man til at kunne høre, at byggeprojektet Nicolinehus på Aarhus Ø er i gang.

Onsdag startede ramningen af de i alt 3.200 pæle, der skal i jorden for at bære det store byggeri, der foruden boliger og liberalt erhverv også kommer til at rumme en Føtex, en markedshal og specialbutikker.

Med sine 25.000 etagekvadratmeter kælder og 40. 000 etagekvadratmeter over jorden er Nicolinehus blandt de 10 største byggerier, der er i gang i Danmark for øjeblikket.

Bag projektet mellem havnebadet og lystbådehavnen, står ejendomsselskabet Bricks A/S, der forventer, at det hele er færdigt i forsommeren 2022.

Totalt kommer det terrasseformede byggeri til at rumme 181 ejerlejligheder og 60 lejeboliger. Og interessen for boligerne er stor. Selv om salget først officielt går i gang nu, er 80 lejligheder allerede solgt.

Nicolinehus

  • Nicolinehus ligger mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn, tæt på kajkanter til begge sider, og vil med et diagonalt stræde gennem byggeriet binde Aarhus Ø sammen med resten af Aarhus.
  • Den centrale markedshal med cafeer og stande og et atrium i 4 etager, en helt ny Føtex og flere mindre butikker i stueplan bliver et naturligt møde- og indkøbssted for alle i Aarhus C og Aarhus Ø.
  • I Nicolinehus’ 2 etagers kælder bliver der fitnesscenter og 450 parkeringspladser.
  • I alt er byggeriet på 40.000 kvadratmeter over jorden samt 26.000 kvadratmeter kælder. Udover butikker og erhverv kommer der 181 ejerlejligheder og 60 lejeboliger
  • Bygherre er Bricks A/S, og Nicolinehus er tegnet af Aart Architects.

Bricks A/S valgte at bruge onsdagens første pæleramningen til at markere starten på byggeriet med et arrangement for såvel inviterede gæster som for alle interesserede. Og dem var der en del af.

Rådmand og 1. viceborgmester Kristian Würtz (S) rammede den første pæl i jorden og sagde i sin tale blandt andet:

– Aarhus vokser, og vi rundede i år indbygger nummer 350.000. Men hvis en by skal vokse godt, er det vigtigste, at mennesker kan bo i gode rammer. Her er Nicolinehus tiltænkt en nøglerolle. Det er her alle kommer til at bevæge sig igennem til og fra den nye bydel.

Det terrasseformede og todelte byggeri Nicolinehus mellem havnebadet og lystbådehavnen kommeer til at se nogenlunde sådan ud.Illustration: Aart Architects
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce