Annonce
Kultur

3 ekstra om Egholm

Forfatteren Elsebeth Egholm. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Forfatter Elsebeth Egholm er blandt Danmarks mest læste. Hun bor til dagligt i Risskov sammen med Jürgen Klahn og hunden Django.

Herunder får du mere info om Elsebeth Egholm og hendes nye roman.

1 Blå bog

Elsebeth Egholm, født 1960 i Nyborg, opvokset i Lisbjerg ved Aarhus, hvor forældrene havde en planteskole.

Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Debuterede som forfatter i 1999 med ”De frie kvinders klub” og har efterfølgende udgivet mange romaner - de fleste i krimigenren. Bedst kendt for krimiserien om journalisten Dicte Svendsen, som også blev til en tv-serie på TV2. Den første i serien hed ”Skjulte fejl og mangler” og blev udgivet i 2002. Foreløbig er der udgivet ni i serien. Derudover har hun skrevet to bøger, hvor Dictes søn, Peter Boutrup, er hovedperson.

Elsebeth Egholm er blandt Danmarks mest læste forfattere, og hun udgives i en lang række andre lande, bl.a. Sverige, Norge, Holland, Italien, Frankrig og England.

Var gift med den engelske thrillerforfatter Philip Nicholson fra 1995 og til hans død i 2005. Parret levede halvdelen af året på den maltesiske ø Gozo, som har inspireret Egholm til flere af hendes bøger, og hvor hun stadig har en lejlighed. Resten af tiden var bopælen Kasted ved Aarhus.

Har i 12 år dannet par med aktiehandler Jürgen Klahn, der debuterede som krimiforfatter i 2016 med ”Sommerfuglen”. Han har tre voksne sønner, som Egholm siger ”er dejlige at have i sit liv”. Parret bor i Risskov ved Aarhus sammen med deres formel 1-labrador Django.

2 Hovedpersonerne

Rina er læge og i fysisk topform. Hun lever et dobbeltliv, for om natten er hun den mystiske kunstner Private Eye, som klatrer på højhusene i Aarhus, hvor hun placerer sin kunst. Rina er ansigtsblind, hun kan ikke genkende ansigter, hvilket gør det svært for hende hurtigt at vurdere, om nogen er ven eller fjende. Lidelsen, som hedder prosopagnosi, skærper hendes øvrige sanser, men ansigtsblindheden er en medvirkende årsag til, at hun som mange andre krimihovedpersoner er lidt ensom.

Den sekundære hovedperson er politiefterforskeren Helge Stanek, som er stor og stærk og med et varmt hjerte. Han er så retskaffen, at han kommer ud i noget snavs, da han ser sig nødsaget til at hjælpe sin onkel, hvis planteskole er på hælene og mangler billig arbejdskraft.

3 Handlingen i ”Frit fald”

En ung klatrer er blevet sparket i døden fra sjette etage. Måske var morderen efter Rina, men Rina erkender, at uanset hvad må hun finde vedkommende, inden han atter slår til.

Igen krydses hendes veje med Helge Stanek, der arbejder på en sag om en løsrevet arm, som er skyllet op på Djursland.

Stanek og Rina er modvilligt forelskede i hinanden, men der er også politichefen Eva, som Stanek har et forhold til, og hvis kærlighed måske eller måske ikke er større end hendes jalousi.

”Frit fald” handler dermed også om magtrelationer mellem to kvinder og en mand, og under det hele lurer en fæl historie om udnyttelse af svage kvinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce