Annonce
Debat

3.g-elev ønsker samme eksamensvilkår som tidligere corona-årgange: Vi er også ramt på vores undervisning og vores psyke

"Som elev på tredje årgang har jeg og resten af min årgang været mildest talt begravet i coronarestriktioner. Derfor skal vi have lov til at gå til en eksamen på en anden og begrænset måde", skriver Kristian Ryberg Nielsen. Arkivfoto: Morten Pape

DEBAT: Mit navn er Kristian Ryberg Nielsen, og jeg er 18 år gammel. Jeg går på Viborg Katedralskole på mit tredje og dermed sidste år. Med andre ord: Jeg bliver student til sommer.

Som elev på tredje årgang har jeg og resten af min årgang været mildest talt begravet i coronarestriktioner. Derfor skal vi have lov til at gå til en eksamen på en anden og begrænset måde.

Jeg har ondt af, at vores dygtige og tilsyneladende meget problemløsende og omstillingsparate lærere hele tiden har skullet være klar til at omlægge deres fysiske og nærværende undervisning til fjernundervisning, hvor man i en mindre grad kan have fokus på den komplekse og hele elev eller hvilken forståelse af den modtagede undervisning, vedkommende har.

Annonce

For nej! Det er ikke op til den enkelte elev at få det maksimale ud af fjernundervisning. Det er op til eleven at prøve at følge med. Det er op til eleven at sørge for ikke at gå psykisk ned på grund af isolation og distancering fra samvær, nærvær og andre sociale behov.

Jeg har til dags dato fået frataget op imod 153 fysiske undervisningsdage , hvor jeg har misset de bedst mulige undervisningskår. I disse 153 undervisningsdage har jeg siddet derhjemme, kæmpet med elektronikken, kæmpet med et afsavn i forhold til venner og familie, kæmpet med min egen psyke, samtidig med at jeg skulle kæmpe kampen som elev i gymnasiet anno 2022, hvor karaktererne fylder mere end nogensinde før. Hvor konkurrencesamfundet har overvundet den enkeltes elevs lyst til læring gennem egen fri vilje og uden pres og stress fra et karakterfikseret system. I et system, hvor unge bliver diagnosticeret med psykiske lidelser som aldrig før.

Dette handler om at få noget proportion i tingene, fru Pernille Rosenkrantz-Theil. Du er vores minister! Du bærer ansvaret for os! Jeg ønsker en fair afslutning til alle mine medstuderende til sommer 2022.

Hvis fru børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil tror, at en "normal" eksamination af studenter til sommer 2022 ikke vil påvirke elevernes psyke, så har vi vel at mærke at gøre med en minister, der negligerer en af samfundets største problematikker: Unges trivsel. Som mildest talt ikke vil indse problemet i sin og regeringens proportionsløse beslutning om ikke at acceptere studenterårgang 2022 som corona-studenter og konsekvensen af dette.

For hvis de to forgangne årgange anses som corona-årgange, så må min årgang med over 300 procent flere fjernundervisningsmoduler i den grad også være en corona-årgang. Det er simpel logik.

Student fra årgang 2021/2022: 153 undervisningsdage misset. Student fra årgang 2020/2021: 133 undervisningsdage misset. Student fra årgang 2019/2020: 37 undervisningsdage misset.

Derfor foreslår jeg nu én til én den samme eksamensændring, som regeringen vedtog 5. februar 2021 for sidste års dimitterende corona-studenter. For vi skal også anses som corona-studenter:

På de gymnasiale uddannelser skal elever i 1. og 2.g til én prøve, mens elever i 1.hf skal til to prøver. I 3.g og på 2.hf skal eleverne til fire prøver. Normalt skal elever i henholdsvis 3.g og 2.hf til henholdsvis typisk cirka syv og otte-ni prøver.

Og til de læsere og opponenter, der stigmatiserer min årgang som en curling-årgang: Dette handler ikke om at tage let på eller komme let til tingene og vores skolegang. Dette skyldes, at vi kæmper en kamp for at komme ud af dårlig psyke på grund af det ekstra pres, som corona og fjernundervisningen har medført.

Ingen ønsker at snyde sig til en højere karakter. Men absolut ingen ønsker at få en dårligere karakter på grund af en pandemi og en uforstående regering, der har givet os unge en endnu tungere skoletaske på skulderen hver evig eneste dag, når vi går vores daglige gang på vores gymnasium.

Dette handler om at få noget proportion i tingene, fru Pernille Rosenkrantz-Theil. Du er vores minister! Du bærer ansvaret for os! Jeg ønsker en fair afslutning til alle mine medstuderende til sommer 2022.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Aarhus

Er dit navn på listen? Se de 50 mest populære navne i Aarhus

Annonce