Annonce
Østjylland

30 år med foreningernes byfest

Byfestens kræmmermarked er altid et tilløbsstykke, men Odder Byfest byder også på masser af andre muligheder for at bruge penge og hygge sig med familie og venner. Første aktivitet er et foredrag tirsdag, og derefter går det slag i slag med at markere 30 år for byfesten som foreningernes fest. Arkivfoto: Mette Mørk

80'er tema går igen flere steder, når der i denne uge inviteres til flere dages byfest i Odder. Og selvom alt ikke er ved det gamle, så ligner det nok alligevel lidt.

Odder: Det er i år 30 år siden, at Odder Byfest overgik fra at været drevet af bl.a. Køb Odder til det setup, der i dag, hvor det er en række frivillige foreninger, der driver værket.

Og det skal selvfølgelig fejres med et brag af en byfest, hvor 80'er-temaet går igen flere steder. Blandt andet på torsdag ved Skovbakken, hvor Musik under Bøgen i år byder på koncert med de tidl. Tøsedrengene-sangerinder Maria Bramsen og Anne Dorte Michelsen. Og med opvarmning af Julie Berthelsen.

- Efter et par hårde år for Musik under Bøgen lavede vi sidste år konceptet om og satte prisen ned. Det virkede. Og med det vejr, vi har i år, så har vi solgt flere billetter i forsalg end nogensinde før, så jeg tror, det bliver en meget velbesøgt aften, siger Thomas Tikjøb, der er formand for Odder Byfest Komiteen og medlem af aktivitetsudvalget.

Også på hovedscenen i Sydens Perle vil 80'erne gå igen i musikken, blandt andet med 80'er rock fredag aften.

Annonce

Vi har skiftet øl-leverandør fra Tuborg til Unibrew. Derudover kommer der flere og flere drinks i teltene, flere bobler og bedre vin.

Thomas Tikjøb, fmd. for Odder Byfest Komiteen

Nordens og Sydens Perle samles

De senere år har det været de fire foreninger ØFUG (Ørting-Falling Idræts- & Gymnastikforening), Gylling Boldklub, Odder Cykelklub og Odder IGF Fodbold, der står for teltene Nordens og Sydens Perler. De to telte bliver i år samlet på hver sin side af Rathlousgade.

- Det gør vi for at få mere synergi mellem teltene. Eksempelvis kan vi have musik i et telt og noget andet i det andet telt, forklarer Thomas Tikjøb.

Til gengæld vil den ende af Torvet ned mod Holsteinsgade blive samlingssted for diverse skydetelte, bamsetræk og anden tivoliagtig underholdning.

- Det har tidligere været spredt rundt i byen, men nu prøver vi det her, siger Thomas Tikjøb.

Ny øl i hanerne

I den anden ende af Torvet er det som altid Eine Kleine Bier Bar, der har et stort telt, men man kan finde Rotary-teltet på Centrum-pladsen og Odder Gymnastiks Hop-ind telt på p-pladsen mellem Holsteinsgade og Rathlousgade.

Udover de festlige telte er der traditionen tro både kræmmermarked på Boulevarden og børneloppemarked på rådhusets parkeringsplads lørdag.

Så meget er altså som det plejer, men Thomas Tikjøb lover, at der også foregår nytænkning hos byfestkomiteen. Blandt andet har man skiftet ølleverandør.

Man kan tjekke byfestens program på www.odderbyfest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce