Annonce
Østjylland

30 år med foreningernes byfest

Byfestens kræmmermarked er altid et tilløbsstykke, men Odder Byfest byder også på masser af andre muligheder for at bruge penge og hygge sig med familie og venner. Første aktivitet er et foredrag tirsdag, og derefter går det slag i slag med at markere 30 år for byfesten som foreningernes fest. Arkivfoto: Mette Mørk

80'er tema går igen flere steder, når der i denne uge inviteres til flere dages byfest i Odder. Og selvom alt ikke er ved det gamle, så ligner det nok alligevel lidt.

Odder: Det er i år 30 år siden, at Odder Byfest overgik fra at været drevet af bl.a. Køb Odder til det setup, der i dag, hvor det er en række frivillige foreninger, der driver værket.

Og det skal selvfølgelig fejres med et brag af en byfest, hvor 80'er-temaet går igen flere steder. Blandt andet på torsdag ved Skovbakken, hvor Musik under Bøgen i år byder på koncert med de tidl. Tøsedrengene-sangerinder Maria Bramsen og Anne Dorte Michelsen. Og med opvarmning af Julie Berthelsen.

- Efter et par hårde år for Musik under Bøgen lavede vi sidste år konceptet om og satte prisen ned. Det virkede. Og med det vejr, vi har i år, så har vi solgt flere billetter i forsalg end nogensinde før, så jeg tror, det bliver en meget velbesøgt aften, siger Thomas Tikjøb, der er formand for Odder Byfest Komiteen og medlem af aktivitetsudvalget.

Også på hovedscenen i Sydens Perle vil 80'erne gå igen i musikken, blandt andet med 80'er rock fredag aften.

Annonce

Vi har skiftet øl-leverandør fra Tuborg til Unibrew. Derudover kommer der flere og flere drinks i teltene, flere bobler og bedre vin.

Thomas Tikjøb, fmd. for Odder Byfest Komiteen

Nordens og Sydens Perle samles

De senere år har det været de fire foreninger ØFUG (Ørting-Falling Idræts- & Gymnastikforening), Gylling Boldklub, Odder Cykelklub og Odder IGF Fodbold, der står for teltene Nordens og Sydens Perler. De to telte bliver i år samlet på hver sin side af Rathlousgade.

- Det gør vi for at få mere synergi mellem teltene. Eksempelvis kan vi have musik i et telt og noget andet i det andet telt, forklarer Thomas Tikjøb.

Til gengæld vil den ende af Torvet ned mod Holsteinsgade blive samlingssted for diverse skydetelte, bamsetræk og anden tivoliagtig underholdning.

- Det har tidligere været spredt rundt i byen, men nu prøver vi det her, siger Thomas Tikjøb.

Ny øl i hanerne

I den anden ende af Torvet er det som altid Eine Kleine Bier Bar, der har et stort telt, men man kan finde Rotary-teltet på Centrum-pladsen og Odder Gymnastiks Hop-ind telt på p-pladsen mellem Holsteinsgade og Rathlousgade.

Udover de festlige telte er der traditionen tro både kræmmermarked på Boulevarden og børneloppemarked på rådhusets parkeringsplads lørdag.

Så meget er altså som det plejer, men Thomas Tikjøb lover, at der også foregår nytænkning hos byfestkomiteen. Blandt andet har man skiftet ølleverandør.

Man kan tjekke byfestens program på www.odderbyfest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce