Annonce
Indland

30-årig fængslet i sag om knivstik og voldtægt i Aarhus

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ifølge Østjyllands Politi har en 30-årig mand overfaldet en bekendt i Aarhus samt voldtaget en kvinde.

En dommer ved Retten i Aarhus har torsdag middag besluttet at varetægtsfængsle en 30-årig mand i fire uger.

Han er sigtet for at have stukket en 44-årig mand med en kniv onsdag morgen på Klostertorvet i Aarhus samt for at have voldtaget en 29-årig kvinde i en lejlighed i Aarhus natten til søndag.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Ifølge politikommissær Peter Grove kendte gerningsmanden både offeret for knivstikkeriet og offeret for voldtægten.

Han fortæller, at den 44-årige mand, der blev stukket med en kniv, slap uden livstruende skader.

- Han blev ramt i den ene arm og det ene lår. Offeret har været til behandling og observation på sygehuset, siger Peter Grove.

Hvad der udløste overfaldet, kan efterforskeren dog ikke komme ind på. Det skyldes, at grundlovsforhøret torsdag blev holdt for lukkede døre.

Dermed kan oplysninger om selve overfaldene, der kom frem under retsmødet, ikke viderebringes.

Den sigtede nægter sig skyldig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce