Annonce
Aarhus

30-årig overfaldet med peberspray og boldtræ

Peberspray i ansigtet og flere slag i hovedet med et baseballbat. En 30-årig mand blev udsat for en grov behandling søndag formiddag foran Netto på Lykkesholms Allé i Viby. Foto: Scanpix
30-årig på vej ind i Netto-butik, da han fik peberspray i hovedet og flere slag med baseballbat. Gerningsmændene forsvandt i en sølvfarvet bil.

VIBY: Peberspray i ansigtet og flere slag i hovedet med et baseballbat.

Det var en grov behandling, to gerningsmænd udsatte en 30-årig mand for, da han søndag formiddag ville handle i Netto-forretningen på Lykkesholms Allé i Viby.

Cirka kl. 11.26 kørte en bil ind bag den 30-åriges bil og blokerede, så han ikke kunne køre fra stedet.

En mand steg ud af bilen og smadrede sideruden i den 30-åriges bil og da han steg ud, sprøjtede han peberspray i hovedet på ham.

Gerningsmanden gik hen til sin bil og hentede et baseballbat. Samtidig steg en anden mand ud af bilen.

De to begyndte nu at slå den 30-årige i hovedet med baseballbattet. Først da den 30-åriges bror dukkede op, holdt gerningsmændene inde.

De satte sig ind i deres bil og kørte fra stedet. Bilen er formentlig en sølvfarvet personbil. Muligvis af mærket VW.

Den 30-årige mand blev kørt på skadestuen, hvor han blev behandlet for overfladiske skader.

Østjyllands Politi kender ikke motivet bag overfaldet, men hører gerne fra vidner til overfaldet. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce