Annonce
Østjylland

30.000 gange har Christina fanget skygger og farver på sin vej forbi

Det tager ca. 45 minutter for et U15-pigefodboldhold at blive færdige i omklædningsrummet. Christina Ann Sydow brugte ventetiden på at betragte landskabet med ryggen mod BMIs idrætsanlæg, hvor der har været spillet udekamp. Odder vs. BMI.
Mobiltelefonen bugner af billeder, der fanger øjeblikke. Nogle af dem vil sommeren over kunne ses i Galleri Mynster.
Annonce

Alrø/Odder: Ligeså længe Christina Ann Sydow kan huske, har hun registreret sine omgivelser i tegninger eller fotos.

- Helt fra jeg var lille, tog min far os med ud på opdagelse. Sammen kiggede vi på landskaber, byrum, materialer og lys. Det lærte mig at se mig omkring på min vej forbi, siger den 53-årige arkitekt og grafiske designer.

Netop derfor kalder hun også sit løbende fotoprojekt og den kommende udstilling i Galleri Mynster for "På min vej forbi".

Selvfølgelig skal portrættet af Christina Ann Sydow til denne artikel være en selfie i kvadrat. Foto: Christina Ann Sydow

Udstillingen er et lille udpluk af de cirka 30.000 billeder, der ligger på hendes iPhone, som hun altid har lige ved hånden, forhåndsindstillet til at fange øjeblikket i et kvadrat.

- På den måde minder det mere om et gammelt polaroidfoto, siger hun.

Ligesom det kun tager hende øjeblikke at fange motivet, bruger hun heller ikke meget tid på at redigere - og den proces foregår også direkte på telefonen.

- Det handler om at løfte blikket og se farverne i en skygge, en regnsky eller en kornmark, siger hun.

Annonce

Til fri inspiration

Projektet er hendes eget, men hun håber, at andre kan lade sig inspirere af det.

Hun har selv brugt ideen i undervisning for at skærpe opmærksomheden.

- Der er jo motiver alle vegne, så det er en fin lille sommerleg, siger Christina Ann Sydow.

Et sjovt motiv fra Christina Ann Sydows vej forbi.

Har I selv lyst til at kaste jer ud i det i sommerferien, så er her lidt inspiration.

Til opgaven skal du bruge en smartphone med kamera og en liste med fem ting, som du skal fotografere. Tag max. to billeder af hvert punkt. Når alle er færdige, kan I vise hinanden jeres billeder. Det kan enten gøres ved at se billederne på hinandens telefoner, hvis I f.eks. er en familie og gerne må komme tæt på hinanden. Ellers kan man sende billederne til hinanden og sidde med passende afstand og kigge på dem sammen.

Annonce

Find fem ...

De fem ting I skal tage billeder af kan for eksempel være noget helt konkret eller noget lidt mere abstrakt, som kan være med til at gøre opgaven lidt sværere, men også lidt sjovere:

1. Skygger

2. Møde mellem farver (grøn træ mod blå himmel, gul klipklap på grå flise, rød mur med hvidt vindue osv.)

3. Overgange (det kan være flise møder græs, natur møder by, lodret møder vandret, skygger møder lys etc.)

4. Et hjørne (af en vej, stol, bog, hus)

5. Noget du bruger hver dag.

Blå bog

Christina Ann Sydow er 53 år og opvokset i først Højbjerg og senere Odder. Hun er student fra Odder Gymnasium, hvor hendes to yngste børn, tvillingerne Asta og Carl, netop har afsluttet 1.g.

Hun er gift med komponist og lydkunstner Hans Sydow, og udover tvillingerne har de datteren Clara, der er på vej til København for at læse.

Christina Ann Sydow er, ligesom sin afdøde far Eric Pettersson, uddannet arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole, og arbejdede som arkitekt i København, indtil hun og manden flyttede til Aarhus i 2002 og et år senere til Odder.

Hun har siden været selvstændig grafisk designer sideløbende med et deltidsjob hos De Frie Skolers Lærerforening, hvor hun blandt andet layouter for foreningens faglige magasin.

Hun har i mange år været aktiv i arbejdet omkring ungernes fodboldliv i Odder IGF.

Annonce

Coronakunst

Christina Ann Sydow har selv brugt legen som familieaktivitet og drager ofte med et eller flere af sine tre store børn "ud i det blå" på opdagelse.

Udstillingen, der åbner hos Galleri Mynster på Alrø 1. juli, har fået støtte fra Odder Kulturforenings strakspulje til projekter med et særligt fokus på at bringe oplevelser til borgere i en tid, hvor Corona præger samfundet og livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce