Annonce
Kultur

Der er rift om en tur i junglen: 30.000 har sikret sig billet til Tarzan i Aarhus

Siden premieren på "Tarzan" i Musikhuset lørdag, er der solgt 200-300 billetter om dagen til musicalen. Billedet er fra prøverne i Musikhuset. Foto: Michael Svennningsen
Aarhus-premieren på Disney-musicalen "Tarzan" har sat ekstra skub i billetsalget.
Annonce

AARHUS: "Storslået", "flot", "gode effekter", "sange, der rammer lige ind".

Sådan lyder nogle af de udsagn, som publikum hæfter på deres oplevelse med den spektakulære musical, "Tarzan", som havde Aarhus-premiere lørdag. De gode oplevelser er med til at lokke flere gæster til billetlugen.

Musicalen spiller i alt 25 forestillinger her i byen, og der er solgt 30.000 af de i alt 36.000 billetter.

- Efter premieren har billetsalget fået et godt nøk op ad, og vi sælger nu omkring 200-300 billetter om dagen, fordi mange har læst og fortalt om forestillingen, siger Thomas Råhlin, presseansvarlig i Musikhuset.

Det er et velkendt mønster, fortæller Musikhusets direktør Jan Christensen.

- Vores erfaring er, at der bliver solgt rigtig mange billetter fra starten, og når entusiasmen breder sig, sælger vi yderligere billetter. Publikum plejer at være fantastisk til at fortælle om, hvad de har set, siger han.

I de resterende 22 spilledage er der få billetter at hente i dagene omkring weekenderne, flere på hverdage.

Musicals sælger billetter

Musikhuset Aarhus har fire musicals på programmet denne sæson:

"Tarzan": 21. september - 13. oktober
"The Book of Mormon": 20. november - 30. november
"Sanne": 11. december - 15. december
"Den skaldede frisør - The Musical": 24. april - 9. maj 2020

De mest sete musicals i Musikhuset Aarhus:

"Seebach": 46.340 gæster (2018), 32 forestillinger.
"Saturday Night Fever": 42.608 gæster (2017), 30 forestillinger.
"Shu-Bi-Dua": 41.426 gæster (2016), 27 forestillinger.
"Dirty Dancing": 40.731 gæster (2015), 26 forestillinger. (Musicalen kunne have solgt flere, da mange gik forgæves, men det var ikke muligt at lave flere forestillinger.)
"Mamma Mia": 40.023 gæster (2011), 40 forestillinger.
"Flashdance": 36.312 gæster (2019), 25 forestillinger.
"Elsk mig i nat": 32.032 gæster (2012), 32 forestillinger.

Annonce

Fire musicals i huset

Fredericia Teater har tidligere været på besøg i Musikhuset med "Seebach" i 2018 og "Shu-bi-dua" i 2016.

- Vi måler på alle forestillinger og tidligere har tilfredsheden med Fredericia Teaters forestillinger været helt oppe på 97-98 procent, siger Jan Christensen, der oplever en enorm interesse for musicals i det hele taget.

- Vi har fire forskellige musicals i huset i de kommende ni måneder. Nu "Tarzan", så "The Book of Mormon" i en Broadway-version på engelsk, musicalen om "Sanne" og Susanne Biers "Den skaldede frisør" til foråret. De er alle vidt forskellige i deres udtryk. Folk kan spørge: Har I ikke for mange musicals? Men jeg ved ikke, hvilken af disse fire, som vi ikke skulle have, siger Jan Christensen.

Annonce

Godt fra øverste hylde

Musicalen om familien Seebach er fortsat den mest solgte i Musikhuset med 46.340 billetter. "Shu-bi-dua" solgte 41.426 billetter og er den tredje mest sete musical i Musikhuset.

- Det er tredje gang, vi samarbejder med Fredericia Teater. De to første musicals har været en meget stor succes, og det regner vi også med, "Tarzan" bliver. Samarbejdet skal passe til Fredericia Teaters og vores program, men jeg ser ikke nogen grund til, at det ikke skulle kunne fortsætte, siger Jan Christensen og supplerer:

- Vi vil gerne have det øverste fra hylderne i Musikhuset, fordi vi ikke producerer selv, og der synes vi absolut, at Fredericia Teater hører til. Men med fire musicals inden for ni måneder er klart, at andre også gør det godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce