x
Annonce
112

30 bud på fashionabel direktør-villa i Brabrand Bakker

Beliggenheden er skøn og der er tale om en arkitektonisk perle. Men der skal puttes en bunke penge i villaen i Brabrand Bakker, før den bliver beboelig. Foto: Henrik Lund
Den gamle direktørbolig i Brabrand Bakker får sandsynligvis snart ny ejer. Budrunden er slut og kuverterne er åbnet.

BRABRAND: 30 interesserede har lagt billet ind på den tidligere så fashionable direktørbolig på den såkaldte Jaka-grund i Brabrand Bakker.

Det blev klart mandag aften, da de indkomne kuverter i budrunden blev åbnet.

Isoleret set er 30 bud for en privat villa ganske pænt, men set i forhold til den enorme forhåndsinteresse, den arkitektoniske perle var genstand for op til salget, kunne der være kommet endnu flere bud.

Da der 10. marts blev holdt åbent hus på den sjældent attraktive grund i Brabrand Bakker, mødte der således ikke færre end 500 mennesker op.

- Resultatet af budrunden er nu ok, og jeg ikke i tvivl om, at villaen bliver solgt, siger ejendomsmægler og indehaver af Danbolig i Åbyhøj, Bjarke Ankjær.

Han oplyser, at nogle af budene lå under de 999.000 kroner, som var mindsteprisen for villaen.

De kommer næppe i betragtning.

Andre har afgivet mere attraktive bud over prisen. Og nogle under en række forudsætninger, som nu skal undersøges nærmere.

Annonce
Folk strømmede til, da der 10. marts blev holdt åbent hus i Brabrand-villaen. Men en hel del trak følehornene til sig, da der skulle afgives bud. Foto: Henrik Lund

Den store tegnebog

Det ligger helt klart, at den kommende ejer skal have den store tegnebog frem, når handlen er gået i orden, og direktørvillaen er sikret. Den gældende lokalplan siger nemlig, at ejendommen er bevaringsværdig og skal genoprettes.

- Der er krav om, at ejendommen skal føres tilbage med hensyn til farver og udtryk, forklarer Bjarke Ankjær.

Hvor dyrt det bliver, er svært at give et præcist bud på. Måske tre millioner kroner? Måske mere.

- Det kommer også helt an på, hvor gennemgribende den kommende ejers istandsættelse af boligen bliver, siger Bjarke Ankjær.

Villaen blev bygget i 1959, men 60 år efter er der ikke meget fashionabel villa over udtrykket. Graffitimalere og andre hærværksmagere har haft muntre dage i ejendommen, der for år tilbage blandt andet var tilholdssted for hjemløse.

Villaen, der er er på 225 kvadratmeter og ligger på en 1468 kvadratmeter stor grund, er omgivet af nybyggede boliger på den gamle Jaka-grund med udsigt over Brabrand Sø og Årslev Engsø. Det er tilladt for den kommende ejer at etablere en 50 kvadratmeter stor tilbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce