Annonce
Aarhus

30 burger-entusiaster har overnattet i Bilka for et gratis årskort

På stole og på gulvet har burger-vilde århusianere overnattet i Bilka. De vil sikre sig gratis burgere i et år hos Carl?s Jr., der er USAs femtestørste burgerkæde. PR-foto

Burgerkæden Carl?s Jr. åbner i dag i Bilka Tilst, der udlover gratis burgere i et år til restaurantens første 50 gæster.

Hvad gør man ikke for et årskort til gratis burgere. 30 århusianere hang natten til onsdag ud i Bilka Tilst, hvor den amerikanske burgerkæde Carl's Jr. åbner klokken 11 med et årskort til gratis burgere i et år samme sted.

Annonce

På stole i Bilka og på gulvet har de mange burger-entusiaster overnattet.

Normalt har Bilka et princip om, at der maksimum må være to i kassekøen, men den holder altså ikke lige nu - en god time, før Carl's Jr. åbner.

Ved åbningen vil Marianne Bedsted, direktør for Carl's Jr., Starbucks og Salling samt Michael Hald, der er Head of Franchise i Dansk Supermarked Group, være til stede. Det samme gælder senior vice president for Carl's Jr., Ron Coolbaugh, der er fløjet ind fra USA for at deltage i åbningsfesten.

Varehuschef Claus Dahl fra Bilka Tilst ser frem til, at århusianerne får Nordeuropas femte Carl's Jr. burgerrestaurant med flammegrillede brugere.

»Det er stort, at vi nu får en Carl's Jr. her i varehuset. Jeg kan nemt forestille mig, at både familier med børn, unge og ældre vil sætte pris på den gode service og en veltillavet burgermenu,« siger Claus Dahl.

Carl's Jr. er USA femtestørste burgerkæde. McDonald's er den største.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce