Annonce
Byudvikling

30 byggegrunde i 'et ganske særligt område' er klar til køberne: Kommunen forventer massiv interesse

Den nye bydel nord for Nørrestrand er begyndt at tage form med bl.a. byggeriet af flere hundrede rækkehuse. Nu udbydes de første byggegrunde i området også til salg. De ligger bagerst i billedet til venstre - ned mod Højbovej og Nordre Strandvej. Foto: Michael Svenningsen
Horsens Kommune er nu klar til at sælge de første 30 byggegrunde i den nye bydel nord for Nørrestrand. Der er tale om grunde på op til 927 kvadratmeter. Priserne begynder ved 815.000 kr., har politikerne besluttet.

Horsens: 30 byggegrunde i den nye bydel nord for Nørrestrand er nu klar til køberne.

Og salgskonsulent Mette Munk Lauritsen fra Horsens Kommune forventer en enorm interesse for grundene, der sættes til salg onsdag.

- Det er faktisk allerede helt vildt. Jeg har fået henvendelser på grundene i flere måneder - men det er spidset yderligere til de seneste uger, og jeg har allerede vist rigtig mange interesserede købere rundt derude, fortæller hun, der også påpeger, at grundene med hendes ord er "længe ventede":

Annonce

- Det er ikke en vare, vi har på hylden ret tit. Og jeg har faktisk svært ved at finde noget at sammenligne de nye grunde med. Bygholm Bakker er nok noget af det, der kommer tættest på - og så alligevel ikke. Det bliver et helt særligt område ved Nørrestrand med naturen i fokus, og mit indtryk er, at rigtig mange gerne vil bo derude, siger Mette Munk Lauritsen.

14 dage til at komme med bud

Byrådet har på sit seneste møde godkendt mindstepriserne på de 30 grunde, der kommer til at koste fra 815.000 kr. til 1.250.000 kr.

Grundene, der til sammen udgør et areal på godt 24.000 kvadratmeter vil dog blive solgt til højestbydende, så de kan altså ende med at komme til at koste mere end det, oplyser Mette Munk Lauritsen.

- Vi udbyder grundene til salg fra onsdag eftermiddag. Herefter har interesserede 14 dage til at gennemgå salgsmaterialet og komme med bud på maksimalt tre forskellige grunde i prioriteret rækkefølge. Der er budfrist onsdag 19. maj kl. 10, hvor jeg sammen med en jurist vil gennemgå buddene og hurtigst muligt kontakte de heldige købere, fortæller salgskonsulenten.

Hun fortæller også, at hvis der er grunde, der ikke bliver solgt i den første budrunde, vil de blive udbudt efter først til mølle-princippet på kommunens hjemmeside fra onsdag 19. maj kl. 13.

Annonce

Trukket væk fra store veje

Der er tale om grunde på mellem 705 og 927 kvadratmeter, som ligger i den sydøstlige del af den kommende bydel - ned mod Højbovej, som er en sidevej til Nordre Strandvej.

Området er en forlængelse af den private udstykning, der etableres nærmest Egebjergvej, hvor Birch Ejendomme er i gang med at opføre rækkehuse, der kan ses fra Egebjergvej. Det er trukket væk fra Egebjergvej og Gl. Århusvej og ligger næsten ned mod Nordre Strandvej. Adgangen til området bliver dog fra en ny vej gennem det kommende boligområde. Byrådet har tidligere også givet grønt lys til at bygge både en dagligvarebutik og almene boliger i den nye bydel.

Flere af grundene beskrives som med "fantastisk udsigt" af kommunen i det dokument, der er udfærdiget i forbindelse med prisfastsættelsen.

Annonce

- De ligger fremragende

Det er et års tid siden, at politikerne nikkede ja til at gå i gang med byggemodningen af de nye byggegrunde i området nord for Nørrestrand.

Dengang kaldte formanden for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V) i Horsens Folkeblad de kommende byggegrunde for "gode grunde at have på salgshylden" for kommunen.

- De ligger fremragende i et skønt kuperet terræn, trukket tilbage fra store veje, lige ved skøn natur og tæt på byen. Det er vigtigt, at kommunen også kan tilbyde den slags grunde, sagde udvalgsformanden, der også pegede på, at grundene ligger ideelt for pendlere mod nord.


Det er ikke en vare, vi har på hylden ret tit. Og jeg har faktisk svært ved at finde noget at sammenligne de nye grunde med.

Mette Munk Lauritsen, salgskonsulent Horsens Kommune


Den store plan for området nord for Nørrestrand gælder et område med et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer. Heri er også inkluderet det fredede naturområde ned mod Nørrestrand.

Den første etape til byggeri er på omkring 260.000 kvadratmeter. Af dem har Birch Ejendomme købt 225.000 kvadratmeter, som i øjeblikket er ved at blive bebygget med bl.a. rækkehuse.

Efter planen skal hele den nye bydel nord for Nørrestrand stå klar om nogle år, og den skal med tiden være hjem for op mod 9000 horsensianere.

Hvis man ikke når at få fingre i en af byggegrundene i denne omgang, kommer der flere muligheder, understreger Mette Munk Lauritsen.

- Allerede til juni forventer vi at udbyde yderligere 18 grunde, og næste år kommer der endnu flere, fortæller salgskonsulenten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce