Annonce
Kultur

30 koncerter i Europa på 31 dage: 'Det var alt, hvad vi havde drømt om'

I forbindelse med udgivelsen af Venemenum spillede Baest en række koncerter i forskellige vinylbutikker - og her en baggård i Horsens. Foto: Søren E. Alwan
De århusianske metalfyre i Baest er for nylig vendt hjem fra en meget omfattende Europa-turné.
Annonce

AARHUS: De har tur i den for tiden, de århusianske heavy-gutter i Baest. I sommer kom en dokumentar-serie, der fulgte bandet på deres første turné rundt i Europa, i september udkom deres anden plade, og de er fornylig hjemvendt fra en stor turné rundt i Europa, hvor de spillede 30 koncerter på 31 dage.

- Det er gået pisse godt. Det var alt, hvad vi havde drømt om, at det ville være. Ingen primadonnaer, og selvom jeg havde tænkt, at det godt kunne blive lidt anspændt med 25 mand i en tourbus, så var der slet ikke noget af det, siger Svend Karlsson, der er guitarist i Baest.

Turneen gik rundt i Europa sammen med de to andre bands Entombed A.D. og Aborted, begge bands med lidt flere år på bagen end Baest selv. Men det betød nu kun, at turen rundt i Europa blev endnu bedre.

- Vi lærer meget af de andre bands på sådan en tour, om hvordan man gør tingene, og så kendte de spillestederne og kunne sige, hvis noget var lidt et hul. Og i forhold til os i Baest, så har turneen bare gjort os endnu tættere, siger Svend Karlsson.

Annonce

Ferie - og så ny plade

Baests anden plade, Venemenum, udkom som sagt i september, og den er ifølge Svend Karlsson blevet taget godt imod.

- Den har solgt rigtig godt, og folk kommer hen og siger, at de har hørt den, og at den er bedre end den første. Det er rigtig rart, siger han.

Nu står den på en kort ferie, og så går Baest i gang med at skrive til næste plade. Og til den proces er det ikke svært at finde motivationen, fortæller Svend Karlsson.

- Min mor mødte en mand i en Baest-trøje på sit arbejde, som sagde, at han havde fundet sin ungdom igen i vores musik. Og så møder vi mange helt unge, som har opdaget vores musik og er begyndt at spille selv. Så kan det sgu ikke blive bedre, rent kunstnerisk, siger en stolt Baest-guitarist.

Baest tager på turné rundt i Danmark efter nytår, hvor de også kommer til Aarhus. Det sker på Voxhall 7. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce