Annonce
Kultur

30 koncerter i Europa på 31 dage: 'Det var alt, hvad vi havde drømt om'

I forbindelse med udgivelsen af Venemenum spillede Baest en række koncerter i forskellige vinylbutikker - og her en baggård i Horsens. Foto: Søren E. Alwan
De århusianske metalfyre i Baest er for nylig vendt hjem fra en meget omfattende Europa-turné.

AARHUS: De har tur i den for tiden, de århusianske heavy-gutter i Baest. I sommer kom en dokumentar-serie, der fulgte bandet på deres første turné rundt i Europa, i september udkom deres anden plade, og de er fornylig hjemvendt fra en stor turné rundt i Europa, hvor de spillede 30 koncerter på 31 dage.

- Det er gået pisse godt. Det var alt, hvad vi havde drømt om, at det ville være. Ingen primadonnaer, og selvom jeg havde tænkt, at det godt kunne blive lidt anspændt med 25 mand i en tourbus, så var der slet ikke noget af det, siger Svend Karlsson, der er guitarist i Baest.

Turneen gik rundt i Europa sammen med de to andre bands Entombed A.D. og Aborted, begge bands med lidt flere år på bagen end Baest selv. Men det betød nu kun, at turen rundt i Europa blev endnu bedre.

- Vi lærer meget af de andre bands på sådan en tour, om hvordan man gør tingene, og så kendte de spillestederne og kunne sige, hvis noget var lidt et hul. Og i forhold til os i Baest, så har turneen bare gjort os endnu tættere, siger Svend Karlsson.

Annonce

Ferie - og så ny plade

Baests anden plade, Venemenum, udkom som sagt i september, og den er ifølge Svend Karlsson blevet taget godt imod.

- Den har solgt rigtig godt, og folk kommer hen og siger, at de har hørt den, og at den er bedre end den første. Det er rigtig rart, siger han.

Nu står den på en kort ferie, og så går Baest i gang med at skrive til næste plade. Og til den proces er det ikke svært at finde motivationen, fortæller Svend Karlsson.

- Min mor mødte en mand i en Baest-trøje på sit arbejde, som sagde, at han havde fundet sin ungdom igen i vores musik. Og så møder vi mange helt unge, som har opdaget vores musik og er begyndt at spille selv. Så kan det sgu ikke blive bedre, rent kunstnerisk, siger en stolt Baest-guitarist.

Baest tager på turné rundt i Danmark efter nytår, hvor de også kommer til Aarhus. Det sker på Voxhall 7. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce