Annonce
Aarhus

30 nye skattefolk i Aarhus skal finde internationale skattesnydere

Kim Tolstrup: Det er et spændende område af Skattestyrelsen. Foto: Skattestyrelsen
Skattestyrelsen opretter to nye enheder i Aarhus og skal bruge forskellige kompetencer.
Annonce

AARHUS: Regeringen styrker skattekontrollen. Derfor opretter Skattestyrelsen to nye kontrolenheder til Center for Bekæmpelse af International Skatteunddragelse, CEBIS, i Aarhus.

I enhederne skal medarbejderne kontrollere oplysninger fra udlandet, undersøge lækagedata, gennemgå oplysninger om pengeoverførsler ud og ind af Danmark samt afdække nye mønstre for svig og tendenser.

- I takt med at flere virksomheder og borgere har økonomiske interesser på tværs af landegrænser, er det naturligt, at vi også tilpasser vores kontroller. De to enheder og i alt 30 nye medarbejdere er en markant styrkelse af indsatsen mod international skatteunddragelse. Det er en vigtig opgave og jeg er sikker på, vi vil mærke det, siger Kim Tolstrup, underdirektør i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

De to nye enheder supplerer tre kontrolenheder, der allerede er i Slet i Århus. Sammen danner de rammen om en stor og vigtig arbejdsplads i indsatsen mod international skatteunddragelse. Andre enheder er i Aalborg og Høje Tåstrup.

Stillingerne er slået op

Skattestyrelsen har netop slået de første af i alt 30 stillinger op. De skal søges senest 30. august. Der er blandt andet brug for jurister, revisorer og skatterevisorer eller andre med en juridisk eller regnskabsmæssig profil.


Der er konstant udvikling og nye tendenser, vi skal holde øje med.

Kim Tolstrup


Skattestyrelsen søger også dataanalytikere til at bearbejde, analysere og finde mønstre i de store mængder data, som styrelsen modtager fra blandt andet udenlandske skattemyndigheder om skatteunddragelse.

- Det her er et utroligt spændende område af skattekontrollen. Der er konstant udvikling og nye tendenser, vi skal holde øje med. I forvejen har vi et rigtig godt og fagligt stærkt team. Vi har både stillinger til de meget erfarne og til de, der lige er blevet færdige med deres studier. Kendskab til skatteretten, regnskaber og sagsbehandling er selvfølgelig en fordel, men vi er klar til at oplære de rigtige kandidater, forklarer Kim Tolstrup.

Hvad er CEBIS

  • Center for Bekæmpelse af International Skatteunddragelse (CEBIS) er en del af fagområdet Særlig Kontrol i Skattestyrelsen. CEBIS har til opgave at bekæmpe og imødegå national og international skatteundgåelse og svig ved bandt andet at finde fysiske og juridiske personer, der, på tværs af en eller flere landegrænser, bevidst søger at undgå dansk eller udenlandsk beskatning.
  • Skattestyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da Skat blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce