Annonce
Alarm 112

300-400 personer mødte op for at mindes 20-årige Tobias, der blev offer for grov vold

Brændende fakler skabte tirsdag eftermiddag en smuk kulisse på en tragisk baggrund ved en mindehøjtidelighed for 20-årige Tobias Sebastian Jødal, der mandag blev erklæret død efter et voldsomt overfald i sidste uge. Foto: Morten Pape
Med fakler, musik og blomster samledes flere hundrede personer tirsdag eftermiddag på Nørretorv for at mindes den 20-årige mand, der mandag blev erklæret død efter et voldsomt overfald for en uge siden.

Horsens: Op mod 400 mennesker - en stor del af dem ganske unge mennesker - mødte tirsdag eftermiddag op på Nørretorv for at mindes 20-årige Tobias Sebastian Jødal, der mandag blev erklæret død efter et voldsomt overfald tirsdag i sidste uge.

Under overfaldet blev han, ifølge politiets sigtelse, slået bevidstløs af fire mænd, der herefter smed ham ind i bagagerummet på overfaldsmændenes bil. Bilen forulykkede kort efter ved Nørretorv, da den kørte ind i en stor sten, og de fire mænd stak af og efterlod det døende offer i bagagerummet.

Han blev samme aften erklæret klinisk død. Mandag slukkede lægerne for den respirator, der indtil da holdt ham i live.

Annonce
"Er der nogen i himlen" sang Lonni Laudage Hansen fra Hedensted. Foto: Morten Pape
Stenen ved Nørretorv er blevet til en mindesten for 20-årige Tobias Sebastian Jødal. Han blev fundet bevidstløs i bagagerummet på gerningsmændenes bil, da bilen kørte ind i stenen og herefter flygtede fra stedet. Foto: Morten Pape

Stenen er siden blevet til en mindesten for ofret, og tirsdag kl. 16.30 samledes familie, venner og bekendte for at støtte op om familien, for at mindes den afdøde og for at tage afstand fra vold.

Demonstration mod vold

Mindehøjtideligheden var varslet som en demonstration mod vold, og for Tino Kristensen, der var en af de mange fremmødte og ven med Tobias Jødals bror, er det et vigtigt budskab.

Mindehøjtidelighed for 20-årige Tobias Sebastian Jødal. Foto: Morten Pape

- Fremmødet viser, at vi har et godt sammenhold her i byen. Vi er imod vold og dødsvold. Det er ganske forfærdeligt, hvad der er sket, og det er vigtigt at vise, at det vil vi ikke finde os i, lød det fra Tino Kristensen.

Tobias Jødals venner havde arrangeret en mindehøjtidelighed ved stenen på Nørretorv tirsdag eftermiddag. Foto: Morten Pape

To unge kvinder stod forstenet og fulgte mængden med øjnene.

- Det er så vigtigt at sige det sidste farvel og mindes ham. Det er forfærdeligt, det der er sket, lød det fra en af dem, Mirsada Dzafec.

Annonce

Horsens er ved at få sit ry tilbage

Også Jack Simmenæs, der kendte ofret gennem mange år, var mødt op.

300-400 horsensianere mødte tirsdag eftermiddag frem til en mindehøjtidelighed for 20-årige Tobias Sebastian Jødal, der mandag blev erklæret død efter et voldeligt overfald. Mindehøjtideligheden var anmeldt som en demonstration mod vold, og også horsensianere, der ikke kendte ofret, mødte op for at tage afstand fra vold. Foto: Morten Pape

For at mindes sin ven, for at vise sin respekt over for hans familie. Men også for at protestere mod vold.

- Det er, som om Horsens er ved at få sit gamle ry tilbage fra dengang, byen var kendt som en voldelig by. Når man ser, hvad der sker rundt om i byen... For mig betyder det en hel del, at man samles på den måde. Folk står sammen og vil gerne stoppe volden. Det er helt perfekt, at der kommer så mange mennesker og bakker op. Nogle af dem kender ikke Tobias og familien, men de er her for at vise deres respekt, sagde Jack Simmenæs.


Fremmødet viser, at vi har et godt sammenhold her i byen. Vi er imod vold og dødsvold. Det er ganske forfærdeligt, hvad der er sket, og det er vigtigt at vise, at det vil vi ikke finde os i.

Tino Kristensen


Han stod lidt trukket tilbage fra den sten, der var midtpunktet for de fremmødte. En sten omkranset af et stadig voksende blomsterhav, lys, billeder af ofret som barn og ung mand og hilsner.

Annonce

Smuk kulisse på en tragisk baggrund

Selvom baggrunden er tragisk - en helt ung mand, der dør efter et voldeligt overfald - var der en stemning af både sorg, smerte, men også smil og dæmpet latter.

Tobias Sebastian Jødals yndlingsmusik blev spillet fra en medbragt soundbox. kl. 17 var der et minuts stilhed for ham, inden Lonni Laudage Hansen fra Hedensted sang "Er der nogen i himlen" skrevet af bandet Danser med Drenge.

Herefter blev der tændt fakler, og de brændende fakler skabte en smuk kulisse på en tragisk baggrund.

Vagtchef Jeppe Thranum, Sydøstjyllands Politi, meldte senere ud, at alt var foregået i god ro og orden.

Fire mænd i alderen 21 til 29 år fra Vejle er varetægtsfængslet for overfaldet. De er sigtet for grov vold, bortførelse og for at efterlade ofret i hjælpeløs tilstand i bilen. Alle fire nægter sig skyldig.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Grundlovsforhør: 47-årig mand fra Ebeltoft sigtet for besiddelse af narko

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Annonce