Annonce
Aarhus

300 studieboliger i Vejlby

Kollegiekontoret køber halvdelen af stor erhvervsejendom i Vejlby og bygger og indretter 300 boliger til studerende.

En stor del af LEC - Landbrugets Edb Central - og siden IBMs tidligere domicil på Bytoften i Vejlby bliver snart forvandlet til studieboliger.

Annonce

»Vi har en aftale om at købe omkring halvdelen af den store erhvervsejendom. Den del, der vender over mod Risskov Gymnasium,« fortæller Kollegiekontorets direktør, Per Juulsen.

Og han fortsætter:

»Planen er at bygge på parkeringspladsen ned mod Tranekærvej. Af de eksisterende bygninger skal noget rives ned og noget bygges om til boliger. Samlet regner vi med, at der kommer omkring 300 et- og to-rums kollegieboliger i Vejlby.«

Flest et-rums boliger, formentlig. Erfaringen siger nemlig, at de fleste studerende heller vil have deres egen lille bolig end dele en lidt større med en anden.

Endnu ligger projektet lidt ude i fremtiden.

»Vi er ved at forberede lokalplanlægningen og satser på, at vi kan få en lokalplan vedtaget i 2015, så vi kan begynde at bygge i 2016,« siger Per Juulsen.

Kollegiekontoret planlægger også - som omtalt i avisen i går - omkring 150 kollegieboliger i det nye boligområde, der snart vokser frem på Fragtmandscentralen på Søren Frichs Vej.

Derudover skal Kollegiekontoret sammen med Arbejdernes Andelsboligforening - AAB - opføre boliger til 400-450 studerende ved Godsbanen.

»Det ligger endnu ikke fast, hvor vi præcis kan bygge på godsbanearealerne, men så snart vi ved det, udskriver vi en international konkurrence om at tegne det projekt. Det har vi allerede fået en halv mio. kr. til af ministeriet,« siger Per Juulsen og fortsætter:

»Vi håber, at vi kan udskrive konkurrencen i starten af 2015. Når vinderprojektet er fundet, går vi i gang med at få lavet en lokalplan.«

Tanken er, at byggeriet ved Godsbanen skal være et internationalt kollegium, der især henvender sig til studerende fra udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce