Annonce
Aarhus

3000 kvadratmeter leg i Botanisk Have: Kæmpelegeplads har fået grønt lys

Væksthusene får snart en ny nabo i form af en stor legeplads. Arkivfoto: Jens Thaysen Grith Jørgensen (grjo@stiften.dk)
Aarhus Kommune har fået grønt lys fra Fredningsnævnet til at lave en ny, stor legeplads i Botanisk Have.

AARHUS: Til september åbner en ny kæmpelegeplads i Botanisk Have. Det står klart, efter at Fredningsnævnet har godkendt Aarhus Kommunes planer om at lave 3.000 kvadratmeter med blandt andet svævebane, en karrusel og gynger. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, glæder sig over, at Botanisk Have nu åbner sig for endnu flere.

- Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og jeg er stolt over, at vi har designet en legeplads, som lever op til de tårnhøje krav, parkens historie stiller. Alle århusianere uanset alder kan godt begynde at glæde sig til denne legeplads, som har potentiale til at blive et af Aarhus’ nye grønne samlingssteder, siger han.

Men man laver jo ikke bare en legeplads i Botanisk Have, den skal selvfølgelig også passe til omgivelserne. Det sker efter planen med en skov- og plukkehave, ligesom der bliver lavet små grønne grønne opholdsområder med blandt andet labyrintspil.

Ifølge Teknik og Miljø går arbejdet med legepladsen i gang i næste uge - altså uge 22 - og legepladsen skulle altså stå klar til september.

Annonce
Illustration: HedeDanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod med 38 medarbejdere, der havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce