Kridthøj Torvet bliver mad- og medicinmekka

Lars Christensen udvider nu på Kridthøj Torvet. Han boltrer sig allerede med 500 kvadratmeter i Vin & Vin og Smagsgiveriet på Marselis Boulevard - i Åhavevej-enden. Foto: Flemming Krogh

Foto: Flemming Krogh

Kridthøj Torvet bliver mad- og medicinmekka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lading Mejeri rykker til Kridthøj Torvet og åbner ligesom Vin & Vin ny butik. Skanderborg Apotek åbner også på det højbjergensiske torv, hvor alskens madoplevelser kommer i højsædet.

Kridthøj Torvet bliver madens mekka. Og medicinens. I løbet af en måned rykker tre nye butikker ind på højbjergensernes foretrukne butikstorv: Ostebutikken Lading Mejeri, vinbutikken Vin & Vin Aarhus - og Skanderborg Apotek.

De tre nye lejemål supplerer Kridthøj Torvs andre butikker indenfor gastronomien: Slagter Zacho, fiskehandleren Fisken og Superbrugsen. Torvet tæller også blandt andre Blossom Blomster, Anettes Sandwich, Konditorbageren, farvehandler, Matas, Kridthøj Frisørsalon, Kiwi og Kridthøj Kiosk.

Kridthøj Torvet var ellers ved at blive lidt tyndhåret, selv om frisøren klipper på livet løs. Blandt andet holder Netskobutik.dk ophørsudsalg og flytter til Rodelund ved Silkeborg. Men netop i skobutikken åbner Lading Mejeri lige før pinse sin butik, der flytter fra Rundhøj Torvet kun en kilometer derfra.

Indehaveren Mogens Nielsen har taget beslutningen efter 14 gode år på Rundhøj. Han skal nu indrette en komplet ostebutik på Kridthøj Torvet, hvor kunderne udvælger deres yndlingsoste inde i selve kølerummet, som vil udgøre størstedelen af ostebutikken.

»Vi laver en rigtig præsentabel butik, hvor kunderne går rundt i selve kølerummet. Vi har været rigtig glade for at være på Rundhøj, hvor vi uagtet butiksdød omkring os har haft vækst i omsætningen hver eneste år i samtlige 14 år, vi har haft butik der. Nu laver vi en rigtig god konceptbutik på Kridthøj. Vi koncentrerer os udelukkende om det, vi er gode til, nemlig ost - og tilbehør som kiks og lidt vin,« siger Mogens Nielsen.

Han har drevet Ostebutikken Lading Mejeri i 20 år på adressen Viborgvej. Langsomt men sikkert har publikum taget ostebutikken til sig, og den tæller i dag 25 medarbejdere samt fire butikker: August Frandsens Eftf. i Randers, Silkeborg Ost samt Rundhøj Ost, der nu flytter til Kridthøj.

Selskab sætter skub i torvet

Kridthøj Torvet blev sidste år solgt. Arbejdernes Andelsboligforening (AAB) mente ikke, at torvet hørte under foreningens spidskompetancer at drive, og fik 31,4 millioner kroner i kassen. Køberen var investeringsselskabet Nordic Real Estate Partner, som i forvejen driver Veri Centret i Vejlby-Risskov.

Selskabet sætter lige nu skub i Kridthøj Torvet. I flere måneder har optiker-butikken stået tom, siden ophørsudsalget. Men nu rykker Vin & Vin Aarhus ind i lokalerne. Ejeren er Lars Christensen, der siden 2014 har drevet Vin & Vin på Marselis Boulevard - og siden udvidet kraftigt med Smagsgiveriet på samme adresse, hvor man i et ægte »foodmarket« kan købe økologiske grøntsager fra lokale gårdbutikker, specielle øl og særlige oste.

»Jeg blev ringet op af torvets ejer og spurgt, om jeg kunne tænke mig at åbne Vin & Vin på Kridthøj Torvet. Jeg satte fordele og ulemper op men skulle ikke bruge mange overvejelser. Kun positive ting dukkede op, så nu er vi i gang med at indrette butikken og åbner 1. april. Jeg har i mange år i min tid hos Coop arbejdet sammen med blandt andre Superbrugsens bestyrer og uddeler på Kridthøj. Han kunne kun sige god for ideen, og at der var brug for en vinforretning på torvet,« fortæller Lars Christensen.

Apotek rykker ind i bank

Det næststørste lejemål på Kridthøj Torv har stået tomt, siden Danske Bank efter mere end 50 år i Højbjerg valgt at lukke sin afdeling. For enden af torvet ud mod Rosenvangs Allé rykker nu Skanderborg Apotek ind i lokalerne. Gulvlæggere er i fuld sving med at renovere lokalet.

Markedet for apoteker er givet frit i Danmark, og det betyder, at Marselisborg Apotek, som har hovedapotek på Rundhøj Torvet får konkurrence i Højbjerg. I forvejen er Rundhøj Torvet mere end presset. Et hav af butikker er lukket: Blandt andet Pia Blomster, Palmøs guld-forretning, Nordea, kiosken, farvehandlen - og nu Lading Ost. Det er i stedet på Kridthøj Torvet, at den lokale handel i fremtiden formentlig vil ske.

Skanderborg Apotek, hvis historie går mere end 200 år tilbage i tiden på torvet i byen syd for Aarhus, har allerede nu apoteksenheder i Ry og Hørning, og tæller i dag 75 medarbejdere. Nu udvider apoteket altså på Kridthøj Torvet.

Kridthøj Torvet bliver mad- og medicinmekka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce