Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Plan: Kæmpe madmekka rykker ind på Rutebilstationen

Den gamle DSB-hal ved Rutebilstationen skal danne ramme om nyt stort madmarked fra august, hvis tilladelserne går igennem hos kommunen. Foto: Tobias H. Niebuhr


Plan: Kæmpe madmekka rykker ind på Rutebilstationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gamle DSB-hal skifter biler og busser ud med 25 unikke køkkener, barer og 600 siddepladser, når nyt madmarked efter planen rykker ind til august.

Aarhus Street Food, der oprindeligt skulle åbne stort madmarked på havnen, skifter navn og rykker inden døre. Den nedlagte DSB-hal ved Rutebilstationen skal være ny lokation for madmekkaet, der får plads til 25 forskellige køkkener og 600 mennesker fra midten af august. Om alt går vel.

De nye planer, den nye lokation, kommer efter man i første omgang havde fået godkendelse fra kommunen til at afholde madmarked på havnen.

Men man gik videre med planer om at rykke markedet, Aarhus Street Food, inden døre og nu ligger de nye planer til godkendelse hos kommunen.

»Det bliver hallen ved Rutebilstationen eller ingenting,« siger Thomas Bendtsen, som er en af drivkræfterne bag.

»Jeg har lavet madmarkeder i flere år udenfor, men jeg er blevet træt af det utilregnelige danske vejr, så nu rykker vi indenfor. DSB-hallerne er fantastiske, det enorme ovenlysvindue giver samtidig en fornemmelse af, at man sidder udendørs, og de rå omgivelser passer ind i ånden,« siger Thomas Bendtsen.

Markedet skal holde åbent hver dag. Året rundt. Efter planen bliver der 600 siddepladser, 25 individuelle køkkener og barer som sammen danner små boulevarder og gader i den store hal.

Visionen er først og fremmest at give folk et sted at mødes, hvor de kan spise god og billig mad, men også at skabe rammerne for gastronomisk iværksætteri i byen.

»Det er meget svært og dyrt for den gastronomiske undergrund at bryde ud. Mange kokke har evner og nye idéer, og her får de muligheden for at prøve sig af, uden de behøver starte med at åbne egen restaurant. Vi vil gerne være en accelerator for restauratører med sjove og skæve idéer,« siger Thomas Bendtsen.

Samtidig har man skiftet navn til Folkets Spisehus.

»Da vi startede fore tre år siden, var der ikke mange, der vidste hvad street food var. Nu er der gået inflation i begrebet. Folk kan nemt blive forvirrede, og vi vil derfor differentiere os fra de andre madmarkeder, som er kommet til byen. Så vi har skiftet navn til Folkets Spisehus, fordi vi er en forening, som vil drives fra bunden uden store investorer. Vi er ikke til for at skabe overskud, men give folk nogle gode oplevelser og muligheder.«

Han krydser nu fingre for, at tilladelsen går igennem, så man kan åbne dørene til det nye madfællesskab i midtbyen fra medio august.