Annonce
Alarm 112

32-årig idømt forvaring for voldtægt af gravid kæreste

 Foto: Axel Schütt
En 32-årig mand er blevet idømt forvaring for i april 2020 at have udsat sin daværende kæreste for voldtægt, frihedsberøvelse og vold.

AARHUS: En 32-årig mand er fredag idømt forvaring på ubestemt tid for at have voldtaget og frihedsberøvet sin daværende kæreste, der var gravid med deres fælles barn.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.


Annonce

I lyset af, at denne voldtægt blev begået blot ni dage efter, han var blevet prøveløsladt, mener jeg, at der er stor risiko for, at han vil gøre det igen.

Birgitte Ernst, specialanklager


Den 32-årige mand havde været prøveløsladt i ni dage efter at have afsonet en tidligere dom for netop voldtægt, da overgrebet fandt sted den 24. april 2020. Her udsatte han ifølge politiet sin daværende, gravide kæreste for vold, frihedsberøvelse og voldtægt i hendes lejlighed i Aarhus Vest.

- Voldtægten minder om de to andre voldtægter, som den 32-årige mand tidligere er blevet dømt for i henholdsvis 2010 og 2017. I lyset af, at denne voldtægt blev begået blot ni dage efter, han var blevet prøveløsladt, mener jeg, at der er stor risiko for, at han vil gøre det igen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte en forvaringsdom, siger specialanklager Birgitte Ernst i pressemeddelelsen.

Kvinden var på daværende tidspunkt 25 år.

Frihedsberøvede kvinden i adskillige timer

I godt fem timer holdt den 32-årige sin kæreste fanget i hendes egen lejlighed, hvor han både overfaldt og forgreb sig på hende, skriver politiet.

Han er blandt andet dømt for at have kastet kæresten ned på gulvet, bundet hende fast til sengen, sat sig oven på hende for at holde hende fast, taget halsgreb på hende og holdt hende for munden. Han er desuden dømt for at have befølt hende og tvunget hende til at medvirke til diverse seksuelle handlinger, der til sidst mundede ud i en fuldbyrdet voldtægt.

Efter voldtægten skulle han have taget en kniv fra køkkenet og tvunget kæresten ind i hendes bil, hvorefter de kørte rundt i omkring en times tid, inden han til sidst døsede hen. Kvinden så her sit snit til at køre ind på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, hvor hun ringede til politiet.

Manden blev efterfølgende anholdt af politiet og senere varetægtsfængslet, hvilket han har været indtil fredagens dom.

Den 32-årige har anket dommen til frifindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce