Annonce
Østjylland

32-årig sprængte bankbokse i luften og forsøgte vild flugt i BMW - her er dommen

Sådan så det ud foran Jyske Bank dagen efter eksplosionen. Arkivfoto: Carina Mayner

Den dømte tilstod at have sprængt Jyske Banks automat i Odder og to på Djursland. Politiet var i forvejen på sporet af en gruppe mistænkte.

Odder: Den 32-årige Torben Skyt er blevet dømt til fire års fængsel for bl.a. at have sprængt pengeautomaten hos Jyske Bank i Odder i luften.

Det skete natten til tirsdag 20. december sidste år. Omkring kl. 2 lød der et stort brag, og kort efter så vidner en sort BMW køre væk i høj fart.

Eksplosionen var så voldsom, at næsten alle ruder i begge sider af banken blev ødelagt. Samtlige beboere i lejlighederne oven på banken blev samme nat evakueret til Odder Parkhotel.

Politiet jagtede gerningsmændene og fik stoppet bilen, selv om personerne i den bl.a. kastede partisansøm ud for at standse politiet.

Jagten endte på en blind vej i Tranbjerg, hvor Torben Skyt og en anden person blev anholdt. En tredjemand stak af, men politiet fik senere fat i denne person.

I retten i Aarhus tilstod Torben Skyt at stå bag sprængningen i Odder samt lignende sprængninger i Grenaa og Auning på Djursland. I Odder blev udbyttet på 142.700 kr. samt 7460 euro. De penge fik politiet dog fat i.

Annonce

Holdt mund om medgerningsmænd

2Sagen i Odder var vigtig for politiet, der havde færten af nogle personer, der var mistænkt for at sprænge pengebokse med gas.

- Vi fik bekræftet, at den persongruppe, vi havde efterforsket, var involveret. Vi har afdækket flere andre forhold, og der er tre medsigtede i sagen. To af dem er varetægtsfængslet, og en tredje afsoner en dom i en anden sag, siger anklager Rasmus Gyldenløve fra Østjyllands Politi.

Efterforskningen førte til, at politiet kunne forbinde Torben Skyt med to sager fra Djursland.

Torben Skyt blev foruden fire års fængsel dømt til at betale over tre mio. kr. i erstatning for ødelæggelser. Han tilstod sine egne forbrydelser, men var ellers tavs.

- Han erkendte, at han ikke kunne gøre det alene, men ønsker ikke at oplyse identiteten på sine medgerningsmænd. Der er vel nogle kredse, hvor det er mindre hensigtsmæssigt at navngive medgerningsmænd, siger Rasmus Gyldenløve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce