Annonce
Østjylland

32-årig sprængte bankbokse i luften og forsøgte vild flugt i BMW - her er dommen

Sådan så det ud foran Jyske Bank dagen efter eksplosionen. Arkivfoto: Carina Mayner

Den dømte tilstod at have sprængt Jyske Banks automat i Odder og to på Djursland. Politiet var i forvejen på sporet af en gruppe mistænkte.

Annonce

Odder: Den 32-årige Torben Skyt er blevet dømt til fire års fængsel for bl.a. at have sprængt pengeautomaten hos Jyske Bank i Odder i luften.

Det skete natten til tirsdag 20. december sidste år. Omkring kl. 2 lød der et stort brag, og kort efter så vidner en sort BMW køre væk i høj fart.

Eksplosionen var så voldsom, at næsten alle ruder i begge sider af banken blev ødelagt. Samtlige beboere i lejlighederne oven på banken blev samme nat evakueret til Odder Parkhotel.

Politiet jagtede gerningsmændene og fik stoppet bilen, selv om personerne i den bl.a. kastede partisansøm ud for at standse politiet.

Jagten endte på en blind vej i Tranbjerg, hvor Torben Skyt og en anden person blev anholdt. En tredjemand stak af, men politiet fik senere fat i denne person.

I retten i Aarhus tilstod Torben Skyt at stå bag sprængningen i Odder samt lignende sprængninger i Grenaa og Auning på Djursland. I Odder blev udbyttet på 142.700 kr. samt 7460 euro. De penge fik politiet dog fat i.

Annonce

Holdt mund om medgerningsmænd

2Sagen i Odder var vigtig for politiet, der havde færten af nogle personer, der var mistænkt for at sprænge pengebokse med gas.

- Vi fik bekræftet, at den persongruppe, vi havde efterforsket, var involveret. Vi har afdækket flere andre forhold, og der er tre medsigtede i sagen. To af dem er varetægtsfængslet, og en tredje afsoner en dom i en anden sag, siger anklager Rasmus Gyldenløve fra Østjyllands Politi.

Efterforskningen førte til, at politiet kunne forbinde Torben Skyt med to sager fra Djursland.

Torben Skyt blev foruden fire års fængsel dømt til at betale over tre mio. kr. i erstatning for ødelæggelser. Han tilstod sine egne forbrydelser, men var ellers tavs.

- Han erkendte, at han ikke kunne gøre det alene, men ønsker ikke at oplyse identiteten på sine medgerningsmænd. Der er vel nogle kredse, hvor det er mindre hensigtsmæssigt at navngive medgerningsmænd, siger Rasmus Gyldenløve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus For abonnenter

Personalemangel gør ondt i  ældreplejen: Plejehjem i Aarhus får ofte ingen brugbare ansøgere

Sport

Indersiden af stolpen ødelagde drømmen: Fremad glipper oprykning på trods af kæmpesejr

Annonce