Annonce
Aarhus

33.000 kroner til kransekage og børneboller: Prisen på aflyst letbanefest offentliggjort

Bordene blev pakket sammen og kransekagen delt ud op Dokk1, da letbane-festen blev aflyst i ellevte time. 33.000 kroner blev der brugt på kransekage og børneboller og 212.000 kroner på storskærm, toiletter, sikring og vagter. Når letbanen åbner, skal man regne med en fest i noget mindre format. Arkivfotos: Jens Thaysen og Flemming Krogh

Den aflyste letbane-fest havde udgifter for 570.000 kroner, står der nu i et svar fra Teknik og Miljø til Dansk Folkeparti. Ny letbane-åbning bliver noget mindre format.

AARHUS: Det skulle være en fest, som århusianerne sent ville glemme. Den store letbanefest, der skulle markere et nyt punkt i Aarhus- og Danmarks-historien.

Men den store letbane-åbningsfest, der skulle have fundet sted lørdag 23. september, blev aflyst i ellevte time.

Og det fik Dansk Folkeparti til at stille en lille håndfuld spørgsmål omkring åbningsfesten og de økonomiske konsekvenser af aflysningen.

Mandag er der så - præcis en måned efter åbningsfesten skulle have fundet sted - kommet svar på spørgsmålene fra rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S), og chef for Byudvikling og Mobilitet, Luise Pape Rydahl.

Dansk Folkeparti ville vide, hvad de kommunale og regionale udgifter lød på i forbindelse med den aflyste fest.

33.000 kroner til kransekage og børneboller, som i stedet blev delt ud på Dokk1, 212.000 kroner til blandt andet storskærm og toiletter, der hurtigt blev pillet ned, og 32.000 kroner til kor og andet musik, der aldrig kom til at spille.

Nogle elementer af festen kunne aflyses, andre kunne ikke på grund af den sene aflysning, og de samlede udgifter endte op i 570.000 kroner.

"Heraf forventes cirka 150.000 kroner udbetalt som kompensation for leverandørers udgifter som følge af aflysningen og tabt arbejdsfortjeneste," står der i svaret.

Skrabet fest

Dansk Folkeparti spørger også: Hvad med den næste letbane-åbningsfest?

Den skal man ikke forvente det store af. En ny åbningsfest bliver i noget mindre kaliber. Man forventer at bruge 50.000 kroner på en ny fest, altså under en tiendedel af udgifterne til den aflyste fest.

De festlige planer er endnu ikke på plads, men "der arbejdes i øjeblikket på en mindre markering," står der i svaret til Dansk Folkeparti.

Et spørgsmål, der også har optaget mange, er, hvilke økonomiske konsekvenser aflysningen har haft i forhold til den offentlige transport. Svaret lyder, at det foreløbigt ikke har haft nogen økonomiske konsekvenser for kommunen.

"Udgangspunktet er, at Letbanen først får kontraktafregning fra 2018. Med mindre der måtte blive aftalt et nyt tidspunkt for igangsættelsen af kontraktafregningen til Aarhus Letbane, vil den forsinkede idriftsættelse af letbanen således ikke udløse en ændret afregning for letbanedrift for Aarhus Kommune og Region Midtjylland," står der i svaret.

Annonce

Går glip af besparelse

Men med den udskudte ændring af buskøreplanerne går kommunen glip af en besparelse, fordi busdriften ville blive indskrænket. Bussernes køreplaner skulle i første omgang omlægges 26. november, men det er udskudt til 17. december, og med tre ugers forsinkelse vil kommunen gå glip af en forventet besparelse på buskontraktomkostninger på 3,2 millioner kroner.

Aarhus Kommune og Region Midtjylland overvejer, ifølge brevet fra Teknik og Miljø, hvorvidt udgifterne til den aflyste åbningsfest 23. september skal indgå i søgsmål fra Aarhus Letbane mod Keolis.

Du kan læse alle spørgsmål og svar her.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Danmark

Naturformidler: - Bekymrede borgmestre skulle tage et smut ud i naturen

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce