Unik Aarhus-samling af nutidskunst på auktion

Foto: Scanpix/kunstfoto


Unik Aarhus-samling af nutidskunst på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Speciallæge Klaus Juul Jensens imponerende samling af nutidskunst med blandt andre de bedste Aarhus-kunstnere og New York-kunst kommer på auktion.

Farvestrålende malerier, sprudlende skulpturer og udfordrende fotografier er på programmet, når Bruun Rasmussen udbyder den afdøde århusianske speciallæge Klaus Juul Jensens enestående private samling af nutidskunst på auktion i Aarhus de kommende uger.

Klaus Juul Jensens samling tæller den bedste lokale kunst fra Aarhus og værker med internationalt strejf. Den århusianske speciallæge døde tidligere i år, 76 år gammel. Foto: Axel Schütt
Klaus Juul Jensens samling tæller den bedste lokale kunst fra Aarhus og værker med internationalt strejf. Den århusianske speciallæge døde tidligere i år, 76 år gammel. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt

Som startskud på auktionerne over Klaus Juul Jensens kunstsamling kommer kunstsamleren Jens-Peter Brask fredag 3. juni kl. 15.30-17.00 og fortæller om sin tilgang til samtidskunsten. Efterfølgende vil afdelingsleder Peter Beck fra auktionshuset på Søren Frichs Vej fortælle om udvalgte værker fra de aktuelle auktioner.

En af landets bedste samlinger

Med et skarpt øje for nye retninger i kunsten skabte Aarhus-samleren Klaus Juul Jensen en af Danmarks mest bemærkelsesværdige og unikke samlinger af dansk og international nutidskunst.

Samlingen er en døråbner til de seneste årtiers mest interessante strømninger i kunsten, hvor tunge sværvægtere som Michael Kvium, Carl Henning-Pedersen og Sven Dalsgaard får stærkt modspil af unge nyetablerede kunstnere som Julie Nord, Kathrine Ærtebjerg og Troels Carlsen. Flere af de repræsenterede kunstnerne i samlingen har ikke tidligere været udbudt til salg på auktion.

Klaus Erik Juul Jensen blev født i Vanløse, men kom som et-årig til Aarhus, hvor han voksede op sammen med to ældre søskende. Klaus Juul Jensen blev student fra Aarhus Katedralskole i 1959 og nåede at læse jura på Aarhus Universitet i tre år, inden han skiftede til medicinstudiet, som han afsluttede i 1969. Klaus Erik Juul Jensen blev derefter reservelæge på Aarhus Kommunehospital, hvorefter han uddannede sig til øre- næse- og halslæge på Aarhus Kommunehospital og Vejle Sygehus. Efter speciallægeanerkendelsen i 1979 købte han en praksis på Store Torv i Aarhus, som han drev sammen med en kompagnon frem til sin pensionering i 2009.

Ud over sit fag havde Klaus Juul Jensen, der døde tidligere i år, en meget stor interesse for moderne kunst. Han samlede selv på værker af yngre danske, svenske, tyske og amerikanske kunstnere og rejste gerne til storbyer som Berlin, Paris og Barcelona for at gå på udstillinger.

Lokal kunst med internationalt strejf

Klaus Juul Jensen havde en særlig forkærlighed for den lokale kunstscene i Aarhus, og flere af de udbudte værker er erhvervet hos byens mest toneangivende gallerier, som over de seneste årtier har været springbræt for nogle af dansk kunsts mest bemærkelsesværdige nye navne.

På auktionen udbydes således humoristiske og udfordrende værker af både Søren Bechke, Andreas Schulenburg og Frederik Raddum. Den sprudlende samtidskunst bliver samtidig stærkt komplimenteret af flere internationale navne som sporadisk har udstillet i Danmark. Til denne kategori hører bl.a. canadieren Neil Farber, hvis værker er repræsenteret på MoMA i New York.

Nye Talenter

I samlingen spores en særlig interesse for den eksperimenterende kunst, og i dén sammenhæng bør et kig kastes på den talentfulde kunstner Rose Eken, hvis popinspirerede værker for nyligt både har fundet vej til flere danske museer samt internationale gallerier i New York og San Francisco.

Auktionen byder også på et mindre broderi af danske Gudrun Hasle, som har opnået stor anerkendelse for hendes personlige og sarte værker. Blandt efterspurgte internationale navne rummer samlingen også værker af englænderen Mathew Stone, amerikaneren Dan Schein og østrigeren Eva Schlegel.

Værkerne fra samlingen sælges på de kommende tre net-auktioner 1623, 1624 og 1625, men enkelte værker vil også blive udbudt på den internationale auktion i Bredgade til september. Eftersyn foregår hos Bruun Rasmussens afdeling på Søren Frichs Vej 34 D i Aarhus.

Unik Aarhus-samling af nutidskunst på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce