Annonce
Byudvikling

349 nye ungdomsboliger og kollegieværelser på vej ved Godsbanen

"Godsbanekollegiet" er det foreløbige navn for de nye bygninger, der skal bygges ved Godsbanen. Illustration: Kjær og Richter

228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser skal bygges ved Godsbanen. Her skal være plads til unge studerende i nyopførte bygninger med både udsigt, træningsfaciliteter samt orangerier på tagene.

AARHUS: 349 nye boliger skal opføres ved Godsbanen. Boligerne skal gøre det lettere for de århusianske studerende at finde et hjem.

Og det hjem kan være en af 228 ungdomsboliger eller et af 121 kollegieværelser.

- Vi oplever stor efterspørgsel på ungdomsboliger i Aarhus fra både danske og internationale studerende, og det er en udfordring, vi er i fuld gang med at imødekomme. Med 349 nye boliger skaber vi hjem til flere studerende, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Godsbanearealerne er et område i forandring, og flere og flere boliger og institutioner skyder op i området. Blandt andet den nye arkitektskole. Nu er det også blevet tid til ungdomsboliger og kollegieværelser.

- Boligerne kommer til at bidrage til den spændende udvikling, der kendetegner godsbanearealerne netop nu. Visionen er, at bydelen skal summe af liv, siger rådmanden.

Annonce
Der skal være både tagterasser og træningsfaciliteter til de 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser, der skal bygges ved Godsbanen. Illustration: Kjær og Richter

"Godsbanekollegiet" er det foreløbige navn på det nye byggeri med 349 boliger, der skal opføres på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Det forventes, at de første kan flytte ind i 2021.

Det er boligforeningen AAB og Kollegiekontoret, der opfører henholdvis 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser på de 14.400 kvadratmeter store arealer til beboelse og fællesarealer.

De nye beboere ved Godsbanen får blandt andet en skøn udsigt, studierum, fitnessrum og udendørs træningsfaciliteter. Byggeriets tage skal være tagterasser med orangerier. Desuden kommer der et gårdrum i midten af karrébebyggelsen.

- Godsbanekollegiet bliver de bedst tænkelige rammer for mødet mellem danske og udenlandske studerende - inspirerende boligfællesskaber som del af et større studiemiljø og samtidig del af en centralt beliggende og spændende bydel. Vi kunne ikke have ønsket os et bedre udfald af vores mål om at skabe de bedst mulige bo-muligheder for de mange studerende i Aarhus, siger Per Juulsen, direktør i Kollegiekontoret.

Byggeriet af Godsbanekollegiet starter i begyndelsen af 2019 og forventes at stå klar til de første beboere i 2021. Det er Dansk Boligbyg A/S, der har undet projektet.

Illustration: Kjær og Richter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce