Annonce
Byudvikling

349 nye ungdomsboliger og kollegieværelser på vej ved Godsbanen

"Godsbanekollegiet" er det foreløbige navn for de nye bygninger, der skal bygges ved Godsbanen. Illustration: Kjær og Richter

228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser skal bygges ved Godsbanen. Her skal være plads til unge studerende i nyopførte bygninger med både udsigt, træningsfaciliteter samt orangerier på tagene.

AARHUS: 349 nye boliger skal opføres ved Godsbanen. Boligerne skal gøre det lettere for de århusianske studerende at finde et hjem.

Og det hjem kan være en af 228 ungdomsboliger eller et af 121 kollegieværelser.

- Vi oplever stor efterspørgsel på ungdomsboliger i Aarhus fra både danske og internationale studerende, og det er en udfordring, vi er i fuld gang med at imødekomme. Med 349 nye boliger skaber vi hjem til flere studerende, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Godsbanearealerne er et område i forandring, og flere og flere boliger og institutioner skyder op i området. Blandt andet den nye arkitektskole. Nu er det også blevet tid til ungdomsboliger og kollegieværelser.

- Boligerne kommer til at bidrage til den spændende udvikling, der kendetegner godsbanearealerne netop nu. Visionen er, at bydelen skal summe af liv, siger rådmanden.

Annonce
Der skal være både tagterasser og træningsfaciliteter til de 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser, der skal bygges ved Godsbanen. Illustration: Kjær og Richter

"Godsbanekollegiet" er det foreløbige navn på det nye byggeri med 349 boliger, der skal opføres på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Det forventes, at de første kan flytte ind i 2021.

Det er boligforeningen AAB og Kollegiekontoret, der opfører henholdvis 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser på de 14.400 kvadratmeter store arealer til beboelse og fællesarealer.

De nye beboere ved Godsbanen får blandt andet en skøn udsigt, studierum, fitnessrum og udendørs træningsfaciliteter. Byggeriets tage skal være tagterasser med orangerier. Desuden kommer der et gårdrum i midten af karrébebyggelsen.

- Godsbanekollegiet bliver de bedst tænkelige rammer for mødet mellem danske og udenlandske studerende - inspirerende boligfællesskaber som del af et større studiemiljø og samtidig del af en centralt beliggende og spændende bydel. Vi kunne ikke have ønsket os et bedre udfald af vores mål om at skabe de bedst mulige bo-muligheder for de mange studerende i Aarhus, siger Per Juulsen, direktør i Kollegiekontoret.

Byggeriet af Godsbanekollegiet starter i begyndelsen af 2019 og forventes at stå klar til de første beboere i 2021. Det er Dansk Boligbyg A/S, der har undet projektet.

Illustration: Kjær og Richter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce