Annonce
Alarm 112

35-årig påkørte to voksne og tre børn: Fængslet for vanvidskørsel

Arkivfoto: Annelene Petersen

Femmøller: En 35-årig mand fra Brøndby Strand skal sidde varetægtsfængslet i de kommende fire uger.

Det er resultatet, efter han søndag middag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for vanvidskørsel samt for at have forvoldt fare for nogens liv eller førlighed.

Sigtelsen bygger på en hændelse lørdag aften, hvor han på Molsvej ved Femmøller angivelig mistede herredømmet over sin bil og kørte over i modsatte vejbane, hvor en anden bil med en familie bestående af to voksne og tre børn kom kørende. De blev påkørt frontalt, men alle er uskadte.

Annonce

Uheldet skete klokken 19.15. Kort efter blev den 35-årige anholdt, og ved anholdelsen viste en alkometertest, at han formentlig ikke skulle have sat sig bag rattet.

- Ud fra en besigtigelse af føreren tager vi stilling til, om der er tegn på, at han er påvirket. I det her tilfælde er der taget en udåndingsprøve, som viser mere end det tilladte, siger Peter Hunniche, vagtchef ved Østjyllands Politi.

Den 35-årige blev derfor også sigtet for spirituskørsel, og efterfølgende fik han udtaget en blodprøve, der skal fastslå hans promille. Hvad der i øvrigt ligger til grund for sigtelsen for vanvidskørsel er endnu uvist for offentligheden.

Vanvidskørsel

Regeringen skærpede indsatsen mod vanvidskørsel med vedtagelse af et lovforslag om ændring af færdselsloven, der trådt i kraft 31. marts 2021 i år.

Stramningen betyder bl.a., at biler, der benyttes til vanvidskørsel, inkl. ulovlig kap- og væddekørsel, bliver konfiskeret af myndighederne og solgt på auktion. Dette gælder uanset, om man ejer, leaser, lejer eller låner den benyttede bil. Køres der vanvidskørsel i en erhvervsleaset firmabil, gælder de samme regler.

Vanvidskørsel defineres i to kategorier, hhv. hvor bilister rammer nogen og hvos bilisten ikke rammer nogen.

I kategorien, hvor bilisten ikke rammer nogen, kategoriseres det som vanvidsbilisme i følgende tilfælde:

  •  Hvis du kører særligt hensynsløst
  •  Hvis du kører med en fart på mere end 100 procent af det tilladte i henhold til hastighedsgrænsen, og speedometeret kommer over 100 km/t. For eksempel hvis du kører mere end 100 km/t. hvor  hastighedsgrænsen er 50 km/t
  •  Hvis du kører med min. 200 km/t uanset hastighedsgrænsen
  •  Hvis du kører med en promille på over 2,0
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce