Annonce
Kultur

35.000 århusianere til koncert: Årets Grøn er udsolgt

De foregående grønne koncerter på Tiøren i København har også trukket fulde huse. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Alle billetter til årets grønne koncert er nu udsolgt.

AARHUS: Havde du tænkt dig at skulle til Grøn lørdag, men har endnu ikke fået billet? Så er der dårlige nyheder.

Samtlige 35.000 billetter er nemlig solgt, og Muskelsvindfonden kan dermed melde alt udsolgt til pladsen i det nordlige Aarhus. Og det er de rigtig glade for.

- Det er en vild start på Grøn 2019. Vi har allerede haft to fantastiske koncertdage, og det lover jo rigtig godt for resten af turen, at vi nu også kan melde udsolgt i Aarhus, som er en af vores største koncertbyer, siger Theis Petersen, der er indsamlingschef hos Muskelsvindsfonden.

Dørene til pladsen åbner klokken 13 lørdag, og de 35.000 gæster kan blandt andet se frem til at høre Dizzy Mizz Lizzy, Scarlet Pleasure, Carpark North og Anne, Sanne og Lis. Til at styre løjerne har Muskelsvindfonden igen allieret sig med Jacob Haugaard og fondens formand, Simon Toftgaard Jespersen.

Senere kan du læse en reportage fra koncerten her på stiften.dk, og vi har selvfølgelig også en fotograf på pladsen, som sender billeder undervejs.

Annonce
Skal du med bus til pladsen, så er det nok en god idé med lidt tålmodighed... Foto: Bo Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce