Annonce
112

35 Lidl-kunder blev syge af peberspray: Nu starter retssagen mod 69-årig mand

Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området ved Lidl i Viby en aften i slutningen af oktober, da der var frygt for kemikalieudslip. Foto: Local Eyes
Der var i første omgang frygt for et kemikalieudslip, da kunder klagede over hoste og åndedrætsbesvær.
Annonce

VIBY: Området omkring Lidl på Christian X’s Vej samt Jyllands Allé var spærret i flere timer efter evakueringen af butikken, mens Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området nærmere en aften i slutningen af oktober.

Der var nemlig i første omgang frygt for, at Lidl var udsat for et kemikalieudslip, da Østjyllands Politi modtog en anmeldelse fra en kunde, der havde fået det dårligt, efter hun havde været inde og handle i butikken.

Politiet kørte straks til stedet og kunne konstatere, at der var flere personer i butikken, der havde det dårligt og klagede over hoste og åndedrætsbesvær. Derfor blev 35 personer evakueret, registreret og afhørt.

Mandag starter retssagen mod en 69-årig mand, der er tiltalt for legemsangreb af særlig farlig karakter ved at have tømt en peberspray i Lidl på Christian X’s Vej 112.

Årsagen til, at kunderne blev dårlig, var peberspray, som en 69-årig mand havde sprøjtet med i indgangspartiet. Mandag starter retssagen mod manden. Foto: Local Eyes
Annonce

Kunde besvimede

Den 69-årige skal ifølge anklageskriftet have tømt pebersprayen, hvor indgangen til forretningen og udgangen til en parkeringsplads lukkes med automatiske døre, hvilket medførte at rummet fyldtes med ca. 50 ml. forstøvet pebersprayvæske.

Mere end 30 kunder passerede gennem lokalet og blev eksponeret for peberspray. Kunderne fik gener i form af hosten, brænden i brystkassen og rødme og svien i øjnene og en enkelt kastede op. En anden kunde oplevede svimmelhed, mens en tredje fik voldsomme vejrtrækningsproblemer og besvimede, lyder det i anklageskriftet.

Udover at være tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 245, stk. 1 er den 69-årige mand også tiltalt for overtrædelse af våbenbekendtgørelsens § 59 ved uden politiets tilladelse at have besiddet og anvendt en peberspray.

Politiet fandt blandt andet frem til den 69-årige mand via overvågning og elektroniske spor, og han blev anholdt på sin bopæl i Aarhus Vest.

På mandens bopæl fandt politiet fire peberspray, som han uden politiets tilladelse har indført fra Tyskland, hvilket er en overtrædelse af våbenloven.

Der nedlægges påstand om erstatning til Lidl K/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce