Annonce
Aarhus

36-årig sigtet for knivdrab på sin kone: Naboer og familie fortæller om turbulent forhold

Onsdag var dag to ud af fem i sagen mod den 36-årige. Foto: Kim Haugaard
Andendagen i sagen om den 30-årige kvinde, der i september 2018 blev dræbt med 33 knivstik, handlede i vid udstrækning om hendes og hendes 36-årige mands forhold.

AARHUS: Et turbulent forhold, hvor der ikke var langt mellem skænderierne, og hvor der var flere tilfælde af vold.

Sådan blev forholdet mellem en 36-årig mand og hans 30-årige hustru beskrevet onsdag ved Retten i Aarhus.

Det var andendagen i en sag, hvor den 36-årige er tiltalt for at have dræbt den 30-årige kvinde med flere knivstik mod både kroppen, armene og i benene. Derudover er han tiltalt for at have sendt billeder af liget via beskedtjenesten Messenger til to bekendte blandt andet med teksten "Broder har slået horeungen ihjel - tager til politiet - overgiver mig."

Ved første retsmøde nægtede den 36-årige alle forhold og hævdede at have handlet i selvforsvar.

Annonce

Mere end et tilfælde af vold

Onsdag blev en række vidner afhørt. Det talte blandt andet parrets naboer, folk fra lokalområdet og den afdødes svoger, som fortalte, at han kendte til skænderier i forholdet, og at der mere end en gang havde været tale om vold fra begge parter.

Han fortalte også, at han 7. september 2018, altså to dage før drabet, havde en samtale med den 36-årige mand, hvor den 36-årige havde sagt noget i stil med "Jeg ved ikke, om jeg skal slå hende ihjel, smadre hende eller blot give hende ar for livet."

Det fortalte svogeren dog, at han havde talt manden fra, og at de derefter var begyndt at tale om noget andet. Samtidig fortalte han, at han på et tidspunkt havde set et billede på en telefon - enten sin egen eller sin kones - af den 30-årige afdøde med en kniv i hånden foran et spejl.

Også parrets tidligere overbo kunne fortælle om et turbulent forhold. Han havde haft flere samtaler med den 30-årige kvinde, fordi overboens bofælle spillede en del musik, og det havde den 30-årige klaget over. Han havde fungeret som mægler i de diskussioner, sagde han, men at larmen også var gået den anden vej.

- Vi kunne høre alt fra diskussioner til ting, der blevet kastet rundt. På alle tidspunkter, både om natten og om dagen, der er meget lydt i vores bygning, fortalte han.

På dagen, hvor den 30-årige døde, kunne han dog ikke huske at have hverken set eller hørt noget.

Sagen fortsætter 16. september, og det ventes, at der falder dom en uge senere, altså 23. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce