Annonce
Østjylland

36-årige Mikkel er fremtidens landmand

Mikkel Juhl Nielsen, formand for Økologisk udvalg i Djursland Landboforening, arbejder for Fremtidens landmænd på Djursland. - Vi skal i foreningen sørge for, at der er noget for fremtidens landmænd, der kan give dem det nødvendige netværk.Foto: Sabrina Brohus, Djursland Landboforening

Der er flere landmænd over 60, end der er under 30 år. Det er en stor udfordring, som vi skal gøre noget ved, mener Mikkel Juhl Nielsen.

DJURSLAND: Som formand for Økologisk udvalg i Djursland Landboforening arbejder Mikkel Juhl Nielsen for fremtidens landmænd på Djursland.

- Der er flere landmænd over 60, end der er under 30 år. Det er en stor udfordring, som vi skal gøre noget ved. Vi skal have engageret de unge og klædt dem på, mener Mikkel Juhl Nielsen, som til dagligt er økologisk mælkeproducent med besætning i Følle.

Mikkel Juhl Nielsen understreger, at selvom man har fået en masse viden på landbrugsskolen, så er det vigtigt som landmand i dag, at man holder sig opdateret og ved, hvad der foregår i branchen - også politisk. Derfor mener han, at det er vigtigt, at fremtidens landmænd melder sig ind i en landboforening.

Han er glad for, at der er blevet sat fokus på "fremtids-emnet" i foreningen. Han lavede i 2011 et I/S med sin far, og i dag driver de sammen virksomheden i Følle, som består af 175 årskøer og knap 160 ha. Far og søn har tre malkerobotter, og Jersey-køerne producerer hvert år 1 mio. liter mælk.

På fødegåden bor Mikkel Juhl Nielsen med sin kone og tre børn. Han var i sin tid langt fra sikker på, at han skulle være landmand, men efter at have arbejdet hjemme på gården i knap seks år, bed livsstilen sig fat, og i 2004 blev han udlært landmand.

- Det lyder som en kliche, men jeg elsker at arbejde med dyrene og naturen. Man er selvstændig på godt og ondt, men jeg bestemmer over mig selv, fortæller han.

Arbejdsgruppen arbejder lige nu på et nyt møde for fremtidens landmænd, og har man lyst til at se Mikkel Juhls Nielsens bedrift, holder han bedriftsbesøg onsdag 28. juni.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce