Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Århusiansk stjernekok ansat i Aarhus Central Foodmarket

Jesper Koch, th., arbejder ikke længere sammen med sin tvillingebror, Michael, men er klar til nye udfordringer med det nye madmarked, Aarhus Central Foodmarket, som skyder op på Sankt Knuds Torv. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Foto: Henning Bagger/Scanpix Denmark

Århusiansk stjernekok ansat i Aarhus Central Foodmarket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Koch er blevet ansat som Gastro Expert på projektet Aarhus Central Foodmarket, som er Aarhus? nye madmarked på Sankt Knuds Torv.

For nogle måneder siden sprang Jesper Koch ud af de vante omgivelser sammen med blandt andre sine brødre. Nu springer TV-kokken ud i et nyt eventyr. Jesper Koch begynder som såkaldt gastro ekspert på projektet Aarhus Central Foodmarket, som er Aarhus' nye madmarked på Sankt Knuds Torv.

Kokken siger selv, at han skal arbejde med et nyt madeventyr, som han kalder ambitiøst, sjovt og kan tilføre byen noget helt nyt.

Hans rolle bliver blandt andet at sætte skub i en række event-tiltag og sætte scenen for at lege og udfordre sammen med andre. For såvel kokke, passionister og producenter. Store som små.

»Ambitionen er, at Aarhus Central Foodmarket skal være det århusianske samlingspunkt for mad og sanseligheden heri. Her kan man opleve »on stage« leg med topkokke, konkurrencer, talentudvikling, demonstrationer og foredrag eller samtaler med omdrejningspunkt i mad og særlige råvarer,« siger Jesper Koch.

Han bliver blandt andet også ansvarlig for hallens show-køkken, som for eksempel skal huse præsentationer af årstidens temaer, hvor fødevarer fra hallen - og ikke mindst menneskerne bag - bliver inviteret i køkkenet for at inspirere de besøgende i og omkring Sankt Knuds Torv.

Disker også selv op

De besøgende vil desuden kunne opleve og smage Jesper Kochs mad i Aarhus Central Foodmarket.

»Det er bestemt planen, at jeg også skal arbejde med min mad i projektet. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at bruge det som en platform til at eksperimentere med et af mine nye koncepter, nemlig en bod med forrygende asiatisk mad, som i dag ikke findes i Aarhus. På den måde kommer jeg tæt på de besøgende og fornemmer deres reaktion på mine nye idéer,« siger han.

Nyfortolkning af egne evner

»Jeg har igennem de seneste 20 år arbejdet med flere sider af branchen. Jeg har indrettet, åbnet og drevet restauranter. Jeg har arbejdet med og rykket på opfattelsen af, hvad producenter kan. Jeg har kendskab til mange små og dygtige producenter, der er eksperter på lige netop deres råvare. Og så har jeg leget med mere underholdende aspekter som tv, konkurrencer og demonstrationer. Og i dette koncept får jeg muligheden for at samle al den erfaring, fortolke den og samle den under ét tag - sammen med andre, der brænder for sagen,« siger Jesper Koch.

»Jeg synes også, det et vildt projekt.«

»Tænk engang, at det område har ligget dødt i så lang tid - og nu har vi muligheden for at gøre noget til gavn for byen. Indenfor lige nøjagtig det felt, jeg brænder for. Det er da en fantastisk forvandling fra et glemt torv til et multihus og grønt område. Især når det ligger så centralt og når vi som by har en masse ekstraordinære indsatser i 2017, hvor vi blandt andet er kulturhovedstad og gastronomiregion. Det er jo det første område man møder, når man bevæger sig fra banegården og ind i byen.«