Ny udstilling på Aros: Her skal du hoppe og danse på kunsten

Foto: Kim Haugaard


Ny udstilling på Aros: Her skal du hoppe og danse på kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smid skoene, når du ser tre islandske kvinders udstilling på Aros.

Få steder skal man hoppe på et kunstværk eller steppe på et gulv, før det er kunst.

Men sådan er det på Aros lige nu.

»Kærligheden overvinder alt« er titlen - når den er oversat - på den udstilling, som »The Icelandic Love Corporation« viser lige nu på det århusianske kunstmuseum.

Seks større værker indgår i »Love Conquers All!«, som er en udstilling i serien New Nordic med yngre nordiske kunstnere som aktører.

Tre kvinder står i fællesskab bag den feministiske, humoristiske og legende ånd, der præger udstillingen, som peger på kærligheden som den ypperste kraft for en bedre verden med fokus på fællesskab, ligestilling, bæredygtighed, mod og handling.

Som gæst bliver man bedt om at tage skoene af, når man går ind i Aros' vestgalleri på Niveau 5, hvor udstillingen bliver vist.

Dermed bliver gæsterne opfordret til at tage del i kunstværkerne.

Tag skoene af

De udgør et univers, hvoraf en stor del minder om et kæmpe spindelvæv. Ved nærmere eftersyn finder man ud af, at det meste er lavet af nylonstrømper, spændt op som edderkoppens væv med masser af farver.

I virkeligheden er det strømperester fra en fabrik, der laver nylonstrømper.

Med er også en rød telefon som vi kender den fra den kolde krig mellem øst og vest.

Undervejs i udstillingen vil den ringe, og hvis gæsterne tager den, vil de komme til at tale med en af kunstnerne fra Reykjavik. Hun vil tale om væsentlige samfundsemner som klima. kærlighed og magt med mere.

Og det er enhun, for bag »The Icelandic Love Corporation« gemmer sig tre kvinder, der både arbejder hver for sig og sammen. Uden fast turnus og efter hvad der opstår af ideer.

Lige efter indgangen til udstillingen er der et dansegulv af metal til stepdans, og på væggen hænger stepsko til fri afbenyttelse. Forskellen på det og virkelig stepdans er, at der er magneter på ydersålerne her, så det undertiden er tungt at løfte fødderne.

Også her er det meningen, at gæsterne skal deltage.

Og når alt kommer til alt, handler det om, hvad der sker, når man lader sig styre af energier, som er større end én selv.

De tre kvinder, som også har designet kjoler til sangerinden Bjørk, er Eirun Sigurdardottir, født 1971, Joni Jonsdottir, 1972, og Sigrun Hrolfsdottir, 1973.

»Vi arbejder ofte hver for sig, men går sammen, hvis vi under vores møder får gode ideer. Der er ikke noget fast tidsinterval, » siger Eirun Sigurdardottir.

To trampoliner

De tre har deltaget i en lang række solo- og gruppeudstillinger verden over.

De har gennemført mange performances og begyndte at arbejde sammen, da de i 1996 tog afgang fra Kunstakademiet i Reykjavik.

De seks værker på Aros er en blanding af installationer med video, lys og lyd, skulpturer og samtidskunst.

Det sidste hedder »Treasure« (»Skat«), og med til det hører to trampoliner, som gæsterne kan bruge.

Når man hopper, kan man se et usynligt rum, som er indrettet bag en spejlbeklædt væg.

Trampolinerne er beklædt med mørkegrå satin og kan minde om kannibalgryder, vulkaner eller kanoner.

»Skatten« glimter af lys og afgiver lyde. Det er ikke-materielt og uden substans, men den opfordrer os til at bruge vores sanser.

Der er performance i hall'en på Aros fredag kl. 17.30-20. Der er fri adgang for alle.

Fakta: New Nordic på Aros

Udstillingen

Udstillingsrækken

Foto: Kim  Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Joni Jonsdottir, Eirun Sigurdardottir og Sigrun Hrolfsdottir er de tre islandske kvinder bag udstillingen på Aros. Foto: Kim  Haugaard
Joni Jonsdottir, Eirun Sigurdardottir og Sigrun Hrolfsdottir er de tre islandske kvinder bag udstillingen på Aros. Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard

Ny udstilling på Aros: Her skal du hoppe og danse på kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce