Annonce
forside

39-årig mand stukket med kniv i Bazar Vest

En 44-årig mand er anholdt og sigtet for grov vold, efter han stak en bekendt med kniv i armen. Arkivfotos: Morten Dueholm og Axel Schütt/Scanpix

En 39-årig mand måtte tirsdag aften på skadestuen, efter han var blevet stukket i armen af en bekendt.

BRABRAND: Politiet formoder, at det er en intern strid, der mandag fik en 44-årig mand til at stikke en bekendt i armen med en kniv.

Episoden fandt sted i Bazar Vest i det vestlige Aarhus klokken 19.07 mandag aften.

Da politiet nåede frem til Bazar Vest fandt de offeret - en 39-årig mand.

Han forklarede, at han var blevet stukket i armen med foldekniv af en, han kendte. Den 39-årige havde fået et dybt snitsår, som blev behandlet på skadestuen.

Den 44-årige mand blev anholdt af en patrulje, der fandt ham i området. Her blev han sigtet for grov vold.

Det er politiets klare opfattelse, at overfaldet skete i forbindelse med en intern stridighed de to imellem. Ingen af de to har efter politiets overbevisning relation til bander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce