Annonce
Indland

39 sager om skud mod vinduer og biler i Østjylland

Politiet håber på hjælp fra offentligheden efter en stribe grove hærværkssager.

39 tilfælde af skud mod biler og huse har politiet i Østjylland og Sydøstjylland foreløbig noteret i løbet af weekenden.

Politiet håber at få hjælp fra offentligheden i forbindelse med opklaringsarbejdet, fremgår det af en pressemeddelelse mandag.

Formentlig har gerningsmanden affyret et luftgevær, vurderer politiet. De ulovlige aktiviteter er foregået i og omkring Gram, Hylke, Mårslet, Odder og Solbjerg.

Det grove hærværk har ramt både private bopæle og forretninger.

Mens Sydøstjyllands Politi har registreret 10 sager, har Østjyllands Politi modtaget 29 anmeldelser, oplyser politiet mandag.

Tilsyneladende er skuddene blevet affyret natten mellem fredag og lørdag, mener politiet.

I forbindelse med efterforskningen håber politiet at kunne få adgang til eventuel videoovervågning eller andre oplysninger, lyder det i en appel til borgere.

En af de berørte er en familie i Hylke ved Skanderborg, oplyste TV 2 Østjylland i weekenden. Et hagl gik gennem et vindue ind til stuen.

- Nogle dage sidder vi tidligt ved spisebordet i stuen og får morgenmad. Min datter på 12 år kunne have siddet i stuen. Det havde været katastrofalt og er virkelig ubehageligt at tænke på, sagde Brian Lund Jensen fra Hylke til tv-stationen.

/ritzau/


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce