Annonce
Kultur

3D vender tilbage i ny video: Måske forstadier til at skabe kunstigt liv

Filmen er i 3D og skal ses med briller på som Amalie Smith her. Foto: Michael Svenningsen
Ung kunstner i Kunsthal Aarhus laver 3D-video om smukke terrakotta-figurer på Cypern.

AARHUS: Aarhus er en del af et europæisk kunstprojekt, og nu kan vi se det første resultat af det. EU har givet halvanden million kroner til et samarbejde mellem Kunsthal Aarhus og museer på Nicosia på Cypern, Marseille i Frankrig og Antwerpen i Belgien.

Lige nu viser den danske kunstner Amalie Smith, hvad hun har skabt gennem et besøg på Cypern. I et rum i Kunsthal Aarhus kan publikum opleve en 18 minutter lang video i 3D - det vil sige, gæsterne skal have 3D-briller på for at få den rigtige oplevelse. - Jeg har brugt 3D, fordi det giver en oplevelse og er besværligt, og jeg kan godt lide, at ting er besværlige, siger Amalie Smith. Jacob Fabricius, kunstnerisk direktør i Kunsthal Aarhus, er manden bag hele projektet, der handler om at finde ud af, hvordan samtidskunstnere bruger arkæologi og historie i deres arbejde, deres tanker, produktion og deling af viden. Der er lavet materialer til skolebørn. Projektet løber fra 2018 til 2020 og hedder "Excavating Contemporary Archaeology". 33-årige Amalie Smith er både forfatter og billedkunstner og arbejder med tekst og billeder i form af udstillinger, video og lyd. Hendes udstilling hedder "Clay Theory" og er en meditation over forbindelserne mellem liv og ler. Udgangspunktet er en gruppe terrakotta-figurer, små menneskeskikkelser formet i rødbrunt, brændt ler, fra den cypriotiske bronzealder. De er udstillet på et museum i Nicosia. Filmen går tilbage til spekulationer om livets opståen på en gold planet og til en fremtid med menneskeskabt liv, og Amalie Smith stiller spørgsmålet, om vi vil se tilbage på de små figurer som forstadier til at skabe kunstigt liv. På filmen fortæller geolog Minik Rosing, arkæolog Jeanette Varberg og kunsthistoriker Jacob Wamberg. Udstillingen er åbnet og kan ses til 19. januar 2020.
Annonce

Udstillingen og kunstneren

  • Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13. Amalie Smith, "Clay Theory".
  • Kan ses fra 4. oktober 2019 til 19. januar 2020.
  • Amalie Smith er 33 år og uddannet Master of Fine Arts fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015 og Bachelor of Fine Arts fra samme sted i 2012. I 2009 dimitterede hun fra Forfatterskolen.
  • Hendes værker har blandt andet været vist på Kunsthal Charlottenborg, Aros, Museet for Samtidskunst, Statens Museum for Kunst, Arken og Lunds Konsthall, Melbourne, London, Leeds, Reykjavik, Riga, Malmø og Ulaanbaatar.
Amalie Smith har en 3D udstilling på Kunsthallen i Århus. Hun er både uddannet forfatter og kunstner. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce