Annonce
Aarhus

4.000 danske børn er på børnehjem: Organisation søger mentorfamilier

Mentorbarn er stiftet af Ditte Reedtz, der som barn selv boede på børnehjem. Organisationen arbejder på at hjælpe de omkring 4.000 danske børn, der i dag bor på børnehjem til at få en mentorfamilie. Lige nu søger man familier i Aarhus-områder, der har lyst til at dele deres hverdag med et børnehjemsbarn. Foto: Axel Schütt

AARHUS: "Del din hverdag et par gange om måneden som mentorfamilie", står der bag på nogle af de gule bybusser, som i december kan ses i gadebilledet i Aarhus.

Bag opfordringen står organisationen Mentorbarn, der arbejder for at give danske børnehjemsbørn en bedre fremtid ved at bringe børnene sammen med mentorfamilier, hvor de får mulighed for at blive en del af en families helt almindelige hverdag.

Mentorbarn er stiftet af Ditte Reedtz, der som barn selv boede på børnehjem. Hun ved, hvor vigtigt det er at have sociale relationer uden for børnehjemmet og brænder derfor for at hjælpe de omkring 4.000 danske børn, der i dag bor på børnehjem.

I starten af 2018 indgik Mentorbarn et samarbejde med Aarhus Kommune og man søger derfor løbende mentorfamilier i Aarhus-området. Siden januar har 10 børn fået en mentorfamilie og en ellevte er på vej.

- Men vi har flere børn, der venter, og vi har derfor brug for flere mentorfamilier, der vil være en del af fællesskabet omkring anbragte børn, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Der er informationsmøde om Mentorbarn og mentorordningen onsdag 20. februar kl. 16.30-18.00 i Klosterport 4R i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce