Annonce
Kultur

4.177 ville være med i skrivekonkurrence

4.177 børn og unge har bidraget til skrivekonkurrencen 500 Ord. Blandt dem er fundet 20 nominerede, som er videre i konkurrencen om at få udgivet deres historie på Gyldendal. Syv af de nominerede kommer fra avisens dækningsområde. Genrefoto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Nu er de 20 nominerede i skrivekonkurrencen 500 Ord fundet. Blandt de nominerede er syv børn fra avisens dækningsområde. De er nu med i konkurrencen om at få udgivet deres historie på Gyldendal.

AARHUS: Ikke mindre end 4.177 bidrag til 500 Ord har dommerpanelet skullet tygge sig igennem, siden fristen for at være med i Aarhus 2017s skrivekonkurrence for børn og unge udløb 1. maj.

Ud fra temaet "rejse" skulle børnene skrive en historie på maks. 500 ord. Fortællingerne er strømmet ind fra hele landet, og nu har juryen, som består af Elin Algreen-Petersen (Gyldendal), TV-vært Mads Geertsen (Onkel Reje), Stine Sillesen (redaktør på DR), og forfatter Cecilie Eken, så fundet frem til ti nominerede i hver af de to aldersgrupper: 8 til 12 år og 13 til 16 år.

De 20 nominerede historier rummer både fantastiske rejser til fjerne egne, undervandsrejser, tidsrejser og mere alvorlige temaer om at finde sig selv, om dødsrejser og mystiske drømmerejser.

Konkurrencen for at komme blandt de 20 nominerede har været hård, og det har været svær opgave at vælge de tyve bedste historier ud.

- Det, som mest markant adskiller de nominerede manuskripter fra voksne forfatteres børnebøger, er en kæmpestor og utæmmet fantasi og opfindsomhed både i historiernes handling og i sproget. Det giver teksterne en særlig energi, som har været både sjov og berigende at opleve, lyder det fra Elin Algreen-Petersen, redaktionschef for Gyldendal Børn & Unge.

Vinderen i hver aldersgruppe får sin historie udgivet på Gyldendal med illustrationer af en professionel illustrator. Kåringen finder sted på Den internationale børnelitteraturfestival - Hay Festival Aarhus 2017 til oktober på Dokk1, hvor vinderne og alle 20 nominerede fejres.

Skrivekonkurrencen 500 Ord er blevet til i samarbejde mellem Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Gyldendal, DR og Aarhus Kommune.

Alle de nominerede historier kan læses på www.dr.dk/500ord

Nominerede i 500 ord

De nominerede i aldersgruppen 8-12 år er:Bobs rejse til Atlantis - skrevet af Lukas på 11 år fra SkanderborgEn vinterhistorie - skrevet af Isak på 11 år fra ÆrøskøbingLuftballonen - skrevet af Olga på 10 år fra København ØRejsen til Mexico - skrevet af Nicolas fra 2. klasse i FrederikssundSommerferie - skrevet af Julie på 11 år fra HøjbjergTaco, Tuba og byens fortabte bukser - skrevet af Asger på 9 år fra HolbækTerrasse, Frygt - skrevet af Fiona på 12 år fra KøbenhavnTime Travel - skrevet af Frederik på 10 år fra København NVTro på styrken - skrevet af Olivia på 12 år fra Risskov500 ORD - skrevet af Cecilia Lousdal Riis på 10 år fra Brabrand

De nominerede i aldersgruppen 13-16 år:

Den magiske papkasse - skrevet af Jacob på 14 år fra ØlstykkeDen sidste rejse - skrevet af Christine på 13 år fra LøsningDrømmerejsen - skrevet af Louisa på 14 år fra HøjbjergEnglen - skrevet af Katharina på 15 år fra HjortshøjEn sti af masker - skrevet af Theresa på 13 år fra HolteKaptajn Hotdog - skrevet af Sean på 13 år fra LemvigKoriander - skrevet af Anna på 15 år fra NivåLille spejl på væggen der - skrevet af Astrid fra SolbjergVerdens længste rejse - skrevet af Oline på 15 år fra SilkeborgNeko version 9.1 - skrevet af Anna på 14 år

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Sommer i Danmark: Fire kunstudstillinger du burde se, når du er i Østjylland

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce