Annonce
Kultur

4.177 ville være med i skrivekonkurrence

4.177 børn og unge har bidraget til skrivekonkurrencen 500 Ord. Blandt dem er fundet 20 nominerede, som er videre i konkurrencen om at få udgivet deres historie på Gyldendal. Syv af de nominerede kommer fra avisens dækningsområde. Genrefoto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Nu er de 20 nominerede i skrivekonkurrencen 500 Ord fundet. Blandt de nominerede er syv børn fra avisens dækningsområde. De er nu med i konkurrencen om at få udgivet deres historie på Gyldendal.

Annonce

AARHUS: Ikke mindre end 4.177 bidrag til 500 Ord har dommerpanelet skullet tygge sig igennem, siden fristen for at være med i Aarhus 2017s skrivekonkurrence for børn og unge udløb 1. maj.

Ud fra temaet "rejse" skulle børnene skrive en historie på maks. 500 ord. Fortællingerne er strømmet ind fra hele landet, og nu har juryen, som består af Elin Algreen-Petersen (Gyldendal), TV-vært Mads Geertsen (Onkel Reje), Stine Sillesen (redaktør på DR), og forfatter Cecilie Eken, så fundet frem til ti nominerede i hver af de to aldersgrupper: 8 til 12 år og 13 til 16 år.

De 20 nominerede historier rummer både fantastiske rejser til fjerne egne, undervandsrejser, tidsrejser og mere alvorlige temaer om at finde sig selv, om dødsrejser og mystiske drømmerejser.

Konkurrencen for at komme blandt de 20 nominerede har været hård, og det har været svær opgave at vælge de tyve bedste historier ud.

- Det, som mest markant adskiller de nominerede manuskripter fra voksne forfatteres børnebøger, er en kæmpestor og utæmmet fantasi og opfindsomhed både i historiernes handling og i sproget. Det giver teksterne en særlig energi, som har været både sjov og berigende at opleve, lyder det fra Elin Algreen-Petersen, redaktionschef for Gyldendal Børn & Unge.

Vinderen i hver aldersgruppe får sin historie udgivet på Gyldendal med illustrationer af en professionel illustrator. Kåringen finder sted på Den internationale børnelitteraturfestival - Hay Festival Aarhus 2017 til oktober på Dokk1, hvor vinderne og alle 20 nominerede fejres.

Skrivekonkurrencen 500 Ord er blevet til i samarbejde mellem Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Gyldendal, DR og Aarhus Kommune.

Alle de nominerede historier kan læses på www.dr.dk/500ord

Nominerede i 500 ord

De nominerede i aldersgruppen 8-12 år er:Bobs rejse til Atlantis - skrevet af Lukas på 11 år fra SkanderborgEn vinterhistorie - skrevet af Isak på 11 år fra ÆrøskøbingLuftballonen - skrevet af Olga på 10 år fra København ØRejsen til Mexico - skrevet af Nicolas fra 2. klasse i FrederikssundSommerferie - skrevet af Julie på 11 år fra HøjbjergTaco, Tuba og byens fortabte bukser - skrevet af Asger på 9 år fra HolbækTerrasse, Frygt - skrevet af Fiona på 12 år fra KøbenhavnTime Travel - skrevet af Frederik på 10 år fra København NVTro på styrken - skrevet af Olivia på 12 år fra Risskov500 ORD - skrevet af Cecilia Lousdal Riis på 10 år fra Brabrand

De nominerede i aldersgruppen 13-16 år:

Den magiske papkasse - skrevet af Jacob på 14 år fra ØlstykkeDen sidste rejse - skrevet af Christine på 13 år fra LøsningDrømmerejsen - skrevet af Louisa på 14 år fra HøjbjergEnglen - skrevet af Katharina på 15 år fra HjortshøjEn sti af masker - skrevet af Theresa på 13 år fra HolteKaptajn Hotdog - skrevet af Sean på 13 år fra LemvigKoriander - skrevet af Anna på 15 år fra NivåLille spejl på væggen der - skrevet af Astrid fra SolbjergVerdens længste rejse - skrevet af Oline på 15 år fra SilkeborgNeko version 9.1 - skrevet af Anna på 14 år

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce