Annonce
Kultur

4.177 ville være med i skrivekonkurrence

4.177 børn og unge har bidraget til skrivekonkurrencen 500 Ord. Blandt dem er fundet 20 nominerede, som er videre i konkurrencen om at få udgivet deres historie på Gyldendal. Syv af de nominerede kommer fra avisens dækningsområde. Genrefoto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Nu er de 20 nominerede i skrivekonkurrencen 500 Ord fundet. Blandt de nominerede er syv børn fra avisens dækningsområde. De er nu med i konkurrencen om at få udgivet deres historie på Gyldendal.

AARHUS: Ikke mindre end 4.177 bidrag til 500 Ord har dommerpanelet skullet tygge sig igennem, siden fristen for at være med i Aarhus 2017s skrivekonkurrence for børn og unge udløb 1. maj.

Ud fra temaet "rejse" skulle børnene skrive en historie på maks. 500 ord. Fortællingerne er strømmet ind fra hele landet, og nu har juryen, som består af Elin Algreen-Petersen (Gyldendal), TV-vært Mads Geertsen (Onkel Reje), Stine Sillesen (redaktør på DR), og forfatter Cecilie Eken, så fundet frem til ti nominerede i hver af de to aldersgrupper: 8 til 12 år og 13 til 16 år.

De 20 nominerede historier rummer både fantastiske rejser til fjerne egne, undervandsrejser, tidsrejser og mere alvorlige temaer om at finde sig selv, om dødsrejser og mystiske drømmerejser.

Konkurrencen for at komme blandt de 20 nominerede har været hård, og det har været svær opgave at vælge de tyve bedste historier ud.

- Det, som mest markant adskiller de nominerede manuskripter fra voksne forfatteres børnebøger, er en kæmpestor og utæmmet fantasi og opfindsomhed både i historiernes handling og i sproget. Det giver teksterne en særlig energi, som har været både sjov og berigende at opleve, lyder det fra Elin Algreen-Petersen, redaktionschef for Gyldendal Børn & Unge.

Vinderen i hver aldersgruppe får sin historie udgivet på Gyldendal med illustrationer af en professionel illustrator. Kåringen finder sted på Den internationale børnelitteraturfestival - Hay Festival Aarhus 2017 til oktober på Dokk1, hvor vinderne og alle 20 nominerede fejres.

Skrivekonkurrencen 500 Ord er blevet til i samarbejde mellem Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Gyldendal, DR og Aarhus Kommune.

Alle de nominerede historier kan læses på www.dr.dk/500ord

Annonce

Nominerede i 500 ord

De nominerede i aldersgruppen 8-12 år er:Bobs rejse til Atlantis - skrevet af Lukas på 11 år fra SkanderborgEn vinterhistorie - skrevet af Isak på 11 år fra ÆrøskøbingLuftballonen - skrevet af Olga på 10 år fra København ØRejsen til Mexico - skrevet af Nicolas fra 2. klasse i FrederikssundSommerferie - skrevet af Julie på 11 år fra HøjbjergTaco, Tuba og byens fortabte bukser - skrevet af Asger på 9 år fra HolbækTerrasse, Frygt - skrevet af Fiona på 12 år fra KøbenhavnTime Travel - skrevet af Frederik på 10 år fra København NVTro på styrken - skrevet af Olivia på 12 år fra Risskov500 ORD - skrevet af Cecilia Lousdal Riis på 10 år fra Brabrand

De nominerede i aldersgruppen 13-16 år:

Den magiske papkasse - skrevet af Jacob på 14 år fra ØlstykkeDen sidste rejse - skrevet af Christine på 13 år fra LøsningDrømmerejsen - skrevet af Louisa på 14 år fra HøjbjergEnglen - skrevet af Katharina på 15 år fra HjortshøjEn sti af masker - skrevet af Theresa på 13 år fra HolteKaptajn Hotdog - skrevet af Sean på 13 år fra LemvigKoriander - skrevet af Anna på 15 år fra NivåLille spejl på væggen der - skrevet af Astrid fra SolbjergVerdens længste rejse - skrevet af Oline på 15 år fra SilkeborgNeko version 9.1 - skrevet af Anna på 14 år

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce