Annonce
Annoncørbetalt indhold

4 gode grunde til at udskifte dine gamle vinduer og døre

Det kan være en god investering at eje sit eget hus, men det er heller ikke uden omkostninger. Som boligejer har man mange løbende udgifter til vedligehold, og i modsætning til en lejebolig skal man selv betale alle udgifterne. En gang imellem støder man dog på en type af udgift, hvor der er flere fordele end ulemper – og nye vinduer er én af denne type udgifterne.

Herunder har vi samlet en liste med gode grunde til at udskifte vinduerne i din bolig. Det kan nemlig betale sig, hvis dine nuværende vinduer begynder at have nogle år bag sig. Generelt siger en tommelfingerregel, at jo ældre dine vinduer er, des bedre er investeringen ved at købe nye.

1 Reduceret varmeregning

Ældre vinduer er ofte utætte, og det betyder, at de fungerer som kuldebroer. Disse kuldebroer vil man ofte opleve som kolde områder i huset, hvor det trækker ind. Det er ikke videre behageligt, og derudover er det også dyrt i forhold til varmeregningen.

Nye vinduer og yderdøre er generelt mere energivenlige end de ældre modeller, og derfor kan du spare mange penge på din varmeregning, hvis du vælger at udskifte dine vinduer. Dine præcise besparelser på varmeregningen er dog afhængige af en lang række faktorer.

Din besparelse ved at udskifte dine vinduer er generelt mindst, hvis du har fjernvarme. Til gengæld kan du spare rigtig meget, hvis du normalt opvarmer din bolig med oliefyr eller el.

Husets alder er også en vigtig faktor i forhold til din potentielle besparelser, og her skal du naturligvis også være opmærksom på husets generelle isoleringsevne. Ved en gammel bolig kan du for eksempel sagtens opleve, at ydermurene er hule, og her kan det bedre betale sig at efterisolere murene.

SparVinduer.dk kan du finde mere vejledning i forhold til valg af vinduer til forskellige typer af boliger. Du skal for eksempel også være opmærksom på, at det ikke er alle boliger, hvor det kan betale sig at investere i trelagsvinduer.

2 Øget friværdi

Som boligejer er friværdi et vigtigt begreb at have styr på. Hvis du har friværdi i din bolig, betyder det nemlig, at boligen er mere værd end din tilsvarende gæld i boligen. Derfor kan det også glæde mange boligejere at vide, at nye vinduer øger friværdien i et hus.

Nye vinduer er generelt én af de mest efterspurgte ting hos boligkøbere, og derfor kan det betale sig at udskifte de gamle. Faktisk er nye vinduer så efterspurgte, at du sagtens kan opleve, at værdiforøgelsen i din bolig er større end omkostningerne ved at købe nye vinduer. I teorien betyder det, at du kan tage et tillægslån med pant i din friværdi, bruge pengene til nye vinduer og stadig have en større friværdi i din bolig bagefter.

I forhold til spekulationer i forhold til din friværdi, er det vigtigt at være opmærksom på, at der ikke er nogen garanti. Det kan for eksempel være svært at øge værdien af en bolig i ”Udkantsdanmark”, da disse boliger generelt er svære at sælge. Du kan være langt mere sikker på en værdiforøgelse, hvis du har en bolig med en mere gennemsnitlig placering.

3 Reduceret behov for vedligehold

Igennem mange år var træ det fortrukne materiale til vinduer, men der er efterhånden kommet gode alternativer, som kræver mindre vedligehold.

Vinduer er træ og aluminium er generelt de mest populære vinduer på det danske marked. Disse vinduer er stadig lavet i træ, men ydersiden er beklædt med et tyndt lag aluminium. Denne beklædning betyder, at træet ikke bliver udsat for fugt, og derfor skal det heller ikke vedligeholdes. En anden fordel ved vinduer i træ og aluminium er også, at du stadig får en flot træprofil på indersiden, hvilket mange foretrækker.

Et andet alternativ til traditionelle trævinduer kan også være vinduer i plast. Disse vinduer har et absolut minimum af vedligehold, og de kan holdes pæne, hvis du blot tørrer dem af med en fugtig klud i ny og næ. Det gør vinduer i plast særdeles praktiske, men desværre får man ikke vinduer med en flot indvendig profil i træ.

Hvis du vil vide mere om vedligeholdelse af vinduer af der heldigvis masser af ressourcer på internettet. Du kan sagtens vælge at købe nye vinduer i træ, hvis du synes, at det er pænest. Du skal blot sørge for at undersøge, at der er tale om træ af god kvalitet med en høj kerneprocent, da dette gør træet mere modstandsdygtig overfor vind og vejr.

4 Mulighed for at bruge håndværkerfradraget

Udgifterne til aflønning af håndværkere er en markant del af prisen på nye vinduer. Heldigvis er det fortsat muligt at trække udgifterne til håndværkernes løn fra i skat takket være håndværkerfradraget, hvilket giver dig en markant besparelse på dine nye vinduer.

Annonce
Annonce