Annonce
Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Politiet affyrede fredag skud mod en mand, der havde medbragt en kniv til en Rasmus Paludan-demonstration. Foto: Presse-foto.dk/Ritzau Scanpix
Den 40-årige mand og den 52-årige mand, der medbragte en kniv til demonstrationen, bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag sigtet for henholdsvis medvirken til forsøg på manddrab og forsøg på manddrab.

AARHUS: Østjyllands Politi har natten til lørdag anholdt en mand i forbindelse med episoden fredag, hvor en 52-årig mand dukkede op til demonstration i Digterparken i Aarhus bevæbnet med en kniv.

Der er tale om en 40-årig mand fra lokalområdet.

- Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag. Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag. Vi er fortsat på et tidligt tidspunkt i vores efterforskning, hvilket betyder, at vi endnu ikke har det fulde billede af sagen, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

Stram Kurs-partilederen blev hurtigt ført væk fra området ved Digterparken, mens en 52-årig mand fra området blev anholdt. Foto: Local Eyes

Forsøg på manddrab

Både den 40-årige og den 52-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus lørdag kl. 14.00. Da anklagemyndigheden anmoder om dobbeltlukkede døre ved grundlovsforhøret, kan Østjyllands Politi ikke oplyse detaljer i sagen udover, at de er sigtet for hhv. forsøg på manddrab og medvirken til forsøg på manddrab.

Den 52-årige blev skudt i benet af politiet, da han fredag bevæbnet med en kniv gik om bag afspærringen til en demonstration i Digterparken i Aarhus og ikke reagerede på politiets anråb og varselsskud. Han blev indlagt på hospitalet, men det vurderes, at han nu er i stand til at møde i retten.

Annonce

Uro og brand natten til lørdag

Efterfølgende opstod der uroligheder i området, hvor unge maskerede sig og kastede sten og fyrværkeri mod politiet.

Også natten til lørdag var der brand og uro i området. Her blev blandt andet forruden på en politibil smadret af sten.

Fra midnat og frem til klokken 04 var der fem-seks påsatte brande i området omkring Gudrunsvej. Primært i containere, men også en enkelt bil blev sat i flammer.

Brandfolkene oplevede aggressivitet på egen krop, men politiet havde besluttet, at brandfolkene skulle flankeres under udrykningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce